Reklama

Reklama

Divoká Srí Lanka

(seriál)
  • Rakousko Wildes Sri Lanka (více)
Rakousko / Velká Británie, 2015, 3x53 min

Obsahy(1)

Svou rozlohou je Srí Lanka jedním z biologicky nejrozmanitějších míst na Zemi. Proč je její fauna tak jedinečná? (National Geographic)

Recenze (2)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

S hodnocením dokumentu jsem si chtěl počkat až se na vlastní oči přesvědčím jaká Srí Lanská příroda je. Proto nyní dva dny po návratu z místa činu do České republiky mohu říci jediné. Je to velmi různorodá země, přírodou krásná nepochybně, nicméně realita není natolik růžová jak se vykresluje v dokumentu. Nikdo už neukazuje jak to funguje v praxi a kolik bordelu je všude kolem. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se dodívala na část Mlžný les. Inventura je to opravdu krásná s několika informacemi, úchvatnými pohledy na místní endemity a bohužel i četnými chmurnými vyhlídkami. V efektně nasnímaných záběrech například uvidíme, co zde vyvádí mravenec krejčík, střídání krmících se druhů na jednom velkém plodu, jak vyřešil hulman svůj jídelníček, večeři a romantiku loriho šedého, kterak Epiphyllum oxypetalum rozvíjí svůj květ za svitu měsíce nebo zásadní zoochorickou úlohu obřího kaloně zvaného "létající liška". Skutečně jde o inventuru, překrásnou, ale chtělo by to více informací. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama