Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánský film sleduje Sáru a jejího otce Davea, kteří se přestěhují do vesničky v kraji Bridgend, který sužují sebevraždy jeho mladých obyvatel. Sára se nebezpečně zamiluje do člena "sebevražedného gangu" Jamieho, zatímco Dave se jakožto nový místní policista snaží sérii záhadných úmrtí zastavit. Snímek se soustředí na vztahy zranitelných teenagerů a jejich rodičů, kteří stále tápou, zatímco postupně vychází najevo, že doposud nevysvětlitelné sebevraždy možná mají jen jeden důvod - trest. Příběh je inspirovaný záhadným řetězcem sebevražd, k nimž došlo v oblasti Bridgend, bývalém malém hornickém regionu. Mezi lety 2007 a 2012 zde bylo spácháno sedmdesát devět sebevražd a většina obětí byli teenageři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který má sice zajímavý příběh, jež vychází ze skutečných událostí, ale tak moc se chce dostat na festivaly, že to není divácky ale vůbec zajímavé. Přitom to vypráví o tom, jak v Dánsku v jednom poměrně krátkém období (zhruba 6 let) v jediném regionu došlo k velkému množství sebevražd mladých lidí. Film je ale neskutečná nuda. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

3 lidi byli potřeba k sepsání bezdějové frašky o idiotech, které měli rodiče víc mlátit, aby jim všeobjímající nudu ze života a rádoby konflikty vymlátili z hlavy. Natočené navíc jako typické drama ze Sundance. Naneštěstí bez jediného nápadu, který by vás udržel při životě a nenutil najít si vlastní oprátku nebo projíždějící vlak. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Pro mě pravé festivalové peklo. A to jsem se na film těšil. Myslím, že jsem obecně poměrně dost otevřený mysteriózním snímkům, které mají nejednoznačné vyústění, ale tady není nic. Jen neuvěřitelně otravná hlavní hrdinka, která by potřebovala rázně proplesknout, ale místo toho se jí otec div ne omlouvá, že si na ni dovolil zvýšit hlas. Epidemie sebevražd ve mně žádný zvýšený zájem či zvědavost nevyvolala, byť se jedná o téma, která mě na papíře zaujalo. Film mě skoro přivedl na víru - v závěru jsem se začal modlit, ať už to proboha skončí. 20 % ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina neuspokojivá, druhá vysloveně agonizující a urážlivá. Neuvěřitelně diletantská režie, nesmyslný scénář, festival ječení a hysterie, to fakt ani není film, to jsou nahodile poslepované formální mimikry. Nedivil bych se, kdyby počet sebevražd v Brdigendu po premiéře filmu šel zase nahoru. Já se posledních 20 minut chtěl oběsit. #kviff ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Popisek mě nalákal na ultra vydařené severské drama. Jenže během filmu jsem měl pocit, jak kdyby měl nějakej Dán chuť natočit poctivé depresivní skandinávské drama, ale přitom do něj zapomněl dát všecko, co z něj činí tak jedinečnou záležitost. Angličtina mi vadila, nesmysly v scénáři byly doslova do očí bijící a jediné, co mělo tendenci udržet si úroveň byla kamera. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama