Reklama

Reklama

Mozart v Praze

(TV film)
  • Velká Británie Mozart in Prague: Rolando Villazon on Don Giovanni
Dokumentární / Hudební
Velká Británie / Česko, 2014, 52 min

Obsahy(1)

Rolando Villazón jde v mezinárodním koprodukčním dokumentu po stopách premiéry opery oper Don Giovanni. Světová operní hvězda Rolando Villazón zjišťuje, jak asi vypadala premiéra opery oper – Don Giovanni. Chce přímo na místě pochopit všechny okolnosti vzniku tohoto mimořádného díla a také i to, jak vlastně tehdejší premiéra v Praze mohla znít a vypadat. Jak zněly tehdejší nástroje, jaké byly kulisy, osvětlení, kostýmy, herecká gesta, ale i třeba scénické efekty? A chce přijít i na to, jak byla opera publikem přijata a v čem je dodnes její výjimečnost. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument. Po informativní stránce ne až tak obsahově naplněný, jak by mohl být, ale Villazón si to očividně užíval a to pomohlo, aby z toho byla kvalitní podívaná. Jen moc nechápu, proč protagonista mluvil částečně anglicky a částečně německy. Ale nemohu říct, že by mě to nějak zvlášť iritovalo. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Připomenout Wolfíka je jistě zajímavý a záslužný počin, ale fakt bych uvítal dabing (anebo alespoň CZ komentář) protože průvodce není zas až tak VIP, abychom se museli rajcovat jeho hlasem a rozptylovat se louskáním (mnohdy neviditelných) titulků. Škoda, že ČT je tak lenošná, anebo světová? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama