Reklama

Reklama

Na míru

  • USA Suited
USA, 2016, 85 min (Alternativní 74 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument "Na míru" od producentek Leny Dunhamové a Jenni Konnerové (seriál Girls z produkce HBO) vypráví příběh brooklynského krejčovského ateliéru Bindle & Keep, který nahlíží za hranice binárního genderového systému a vytváří obleky na míru pro genderově nekonformní a transsexuální klienty. Návrhářské duo Rae Tutera a Daniel Friedman zaujímají ucelený přístup ke své práci, berou v úvahu osobní příběh každého zákazníka, což je pro výrobu dokonalého obleku zcela nezbytné. Mezi těmi, kteří se ve snímku dělí o své jedinečné příběhy, jsou transsexuál připravující se na svou svatbu, newyorský taxikář toužící cítit se na významné životní jubileum pohodlně, mladý student práv zmítající se ve víru pracovních pohovorů a dvanáctiletý transgenderový chlapec, jehož odvahu podkopává jen nervozita z toho, aby vypadal na svém blížícím se obřadu bar micva dobře. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

HolkaVBotech 

všechny recenze uživatele

Nahlížení do života několika trans lidí. Jednoduše orámované příběhem krejčovského salónu, různí lidé umístěni různě na gender škále. Po zhlédnutí tohohle filmu člověk snadno pochopí, že tihle lidi si svůj gender nevymysleli jen proto, aby byli zajímaví. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

"Suited follows several clients of Bindle & Keep from their online request for a fitting to the exhilarating final reveal. Derek Matteson, a transgender man and nurse from Providence, Rhode Island, has a stylish suit made for his upcoming wedding. Melissa “Mel” Plaut, a gender nonconforming cabbie from Brooklyn, New York, orders a custom-made suit for her 40th birthday celebration. Aidan Star Jones, a transgender teenage boy, gets suited up at Bindle & Keep for his Bar Mitzvah, courtesy of his adoring grandmother. Dr. Jillian T. Weiss, a transgender woman, attorney, and professor in New York, wants to look and feel her best in preparation for a prominent federal court case. Gender nonconforming writer and activist Grace Dunham, also from New York, requests a winter suit that she can “run around in” and wear to professional engagements and events, while Everett Arthur, a transman, cellist, and law student from Atlanta, Georgia, seeks a flattering suit for job interviews in the South." ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama