Reklama

Reklama

Derren Brown: Pushed to the Edge

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: The Push
Velká Británie, 2016, 70 min

Režie:

Jon Richardson

Účinkují:

Derren Brown

VOD (1)

Recenze (3)

Quipido 

všechny recenze uživatele

Tento komentář obsahuje SPOILERY. “Experiement”, který je podle mě daleko za hranicí morálky, těm třem lidem, kteří prohráli bitvu o vlastní duši, myslím autoři doslova zničili život. A to, že tito aktéři v úlevě, že se jednalo pouze o “hru” na konci tvůrcům děkovali, je jen další ukázka slabosti jejich charakteru. Za vidění tento film stojí - i když jeho shlédnutím vytváříme poptávku po tomto typu zábavy a potencionálně tak ničíme další životy. Natočené je to ale dobře, celý koncept sledování jednoho aktéra po většinu filmu, dopracování se k úlevě, že se nenechal dotlačit za hranici vlastní morálky, aby tato úleva pak byla rozdrcena třemi dalšími aktéry/vrahy, je dobře postavený. Zásadní otázka pro diváka: když jsme se dopracovali v experimentu (poprvé) k rozhodnutí zda spáchat vraždu, co jsme my, jako přihlížející, v tu chvíli chtěli vidět? Většina z nás asi odpoví, že vítězství racionality, ale ruku na srdce - autoři dobře vděli, že čekáme na to závěrečné postrčení (a tak nám ho naložili hned třikrát). Co to říká o nás samotných? ()

vittorrio 

všechny recenze uživatele

Tak čo, postrčili by ste? Táto epizóda ako mnohé ostatné pokusy Derrena Browna by podľa mňa viac ako o tom, či skúšaný subjekt fakt nič netušil, mala byť o zamyslení sa nad tým ako veľmi spoločenská poslušnosť môže mať kritické následky. Ale o tom sú vlastne všetky experimenty DB. Takže ani tento nesklamal no ani extrémne nenadchol. Poznatok, ktorý si z toho odnášam je, že nemôžem s istotou povedať čo by som v danom momente urobil ja. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Výchozí nápad je velmi zajímavý a vzbudí ihned velká očekávání, která se bohužel Derrenu Brownovi nepodařilo naplnit. Průběh experimentu totiž působí povětšinou hrozně vyumělkovaně a nechce se věřit, že by ústřední pokusný subjekt byl v centru dění opravdu nevědomě a že nejde o sehranou, předem domluvenou záležitost, nebot spousta momentů je dosti podezřelých a samotné vyústění pokusu působí uspěchaně a k cílenému výsledku by měla vést delší a trnitější cesta. The Push působí spíše jako první návrh zajímavého konceptu, který by bylo ještě potřeba pořádně rozpracovat a doladit. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama