Reklama

Reklama

Oboreru Knife

Trailer 1

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (4)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Když se 15letá dívka Natsume přestěhuje do jednoho zapadákova, v místní škole jakožto známý idol způsobí slušné pozdvižení a velmi rychle se zde seznámí se zvláštním a dosti svobodomyslným mladíkem Koh. Na můj vkus přišly události trochu moc svižně - zejména jejich vztah jež je hlavní náplní filmu. I přestože se tu objeví téma návratu k práci v zábavním průmyslu a prostředí u moře působí velmi příjemně, scénář je zkrátka slabší a i přes mnohé krásné momenty jsem to odkoukal bez většího zájmu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Existencionální, hledající, nejisté. Vztah teenagerské modelky a svérázného rebela dokáže být problematický i když se nic dramatického nestane. Jenže v Drowning Love (The Knife That Dropped in Water) se stane. Nebudu spoilerovat, ale dojde k něčemu, co vztah zkomplikuje a hodí na něj stín. Vyrovnat se neni snadné. Žádná postava není normální a nezraněná. Snad proto je pro zbytek filmu ne vždy snadné rozlišit, co je sen a co skutečnost. Líbila se mi vizuálni stránka filmu. Ostrov, na kterém se příběh odehrává, je krásně rurální. Občas jsem měl problém rozhodnout se, který detail v rámci jednoho záběru sledovat. A postavy měly osvěžujíci okamžiky, ve kterých nebyly jednoznačné. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=nfFrNuNMSpA ()

Reklama

PavelU 

všechny recenze uživatele

Nana Komatsu je stále krásnější, což potvrzuje svými rolemi v zajímavých filmech. Tady hraje mladou studentku, která je úspěšnou modelkou, což s sebou přinese jisté potíže. Snímek tak v praxi ukazuje, co je to být slavný, jak po vás média baží, vy se snažíte utéct pozornosti, mít nějaké soukromí, ustát ten tlak. Ostatní se vám můžou i posmívat, přát vám něco špatného. To vše film v nějaké formě divákovi zprostředkovává. Ale podstatný je i osobní život oné dívčiny, procházející si poměrně složitým obdobím, ovlivněným zejména jejími vztahy s kluky. Seznámí se s výstředním blonďákem, s nímž je šťastná poté, co se blíže poznají, ale jak plyne čas dál, dojde ke smutnému vývoji. Právě ten způsobí jejich odcizení, ačkoli jim oběma na sobě stále hodně záleží. Do toho i někdo třetí, klasický citový guláš. Vše vygraduje na konci příběhu, nikdy už nic nebude takové, jaké bylo dřív. Film pracuje s danou tématikou dobře, umí zároveň i varovat. Atmosféra je umocněna nekonvenčním podáním, pěkným prostředím, srozumitelným vyprávěním i malým množstvím postav. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jednou to má krásný obraz, podruhé se to zabíjí strašnými přechody, jednou to na diváka působí hodně, podruhé ho to nechá nedotčeného, jednou Komacu hraje dobře, podruhé člověk neví, jestli jí věří nos mezi očima... Tak strašně nevyvážený film jsem neviděla hodně dlouho. Mohla bych se rozepsat sáhodlouze o tom, co vlastně nám chtěl asi básník říct, ale podle mě to nemá smysl. Asi jsem v tom něco viděla, možná jsem v tom něco vidět chtěla, ale nakonec mi to stejně bylo k ničemu, protože jsem od filmu odcházela s pocitem, že vlastně ani nevím, jestli se mi to líbilo. Valnou většinu času jsem se vlastně ani nebavila. 50 %. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama