Reklama

Reklama

Příběh Egypta

(seriál)
  • Česko Egyptský příběh (více)
Velká Británie, 2015, 4x60 min

Kamera:

Will Fewkes

Hrají:

Joann Fletcher

Obsahy(1)

Britská historička Joann Fletcher využije podrobnou dokumentaci pro převyprávění nejslavnějších epizod egyptské historie, od stavby pyramid po pohřeb krále Tutanchamona. Série začíná zcela na počátku Egypta, kdy se hrstka nomádů řízená klimatickými změnami usadila podél řeky Nil. Jak se společnost rozšiřovala, stávala se organizovanější, vytvořila se vláda, psaný jazyk, náboženství a systém daní. To vše vyvrcholilo v největší světové starověké výtvory - pyramidy v Gíze, chrám v Karnaku, Tutanchamonův poklad... Ale tento příběh je také o suchu a hladomoru, občanské válce, nemilosrdných politicích, invazi a krvavé vraždě, jež uvrhly dávný Egypt do chaosu a ukončily jeho existenci. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

subic 

všechny recenze uživatele

Žena v plapolavem černém a s velkými zrzavými vlasy nás provede starověkým Egyptem a tím, co z něj zbylo. To co může sem tam vidět i běžný turista. Je to trochu takový jiný pohled na věc, ALE za respektování omšelé historie Egypta, která se píše už někdy od 19. století, to co se učí ve školách. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Erudovaný průřezový dokument, který míchá věci známé a dává je do kontextu s těmi, které neví úplně každý. Paní profesorka Fletcherová Egypt očividně miluje a svoje nadšení přenáší i na diváka. Pokud vám vyhovuje, že se namísto zevrubného životopisu jednoho faraona dozvíte trochu od každého, navíc s důrazem na běžný život a lidskou tvář Egypta, a že je to celé poskládané spíš intuitivně, než striktně kapitolu po kapitole (což mně naopak vyhovovalo), nebudete zklamáni. Viasat navíc předvádí prvoligovou produkční sílu zazobané kabelovky, která si při natáčení svých dokumentů může zaplatit jen to nejlepší. ()

Reklama

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o histórií Egypta. Veľa vecí sa tam vysvetlí a všetko to je natočené veľmi pekným štýlom. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama