Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kapku slabsi Hitchcock, ktery ale tradicne schopne stupnuje napeti a z neceho, co zacina jako oldschool romantika vymackne solidni thrillerovou atmosferu. Cary Grant v netypicky protivne roli a naopak sympaticka Joan Fontaine s libeznym hlasem, ktera si za to dokonce shrabla Oscara. 5/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hitchcock klame Grantovým tělem. Tvář Caryho Granta nevěstí nic zlého. Stejně máte podezření. Zásluhou Hitchcockovy režie. Smyčku utahuje s precizností vraha s mnohaletou praxí. První třetinou nás ukolébá do stavu falešného (?) bezpečí, ale pak začíná vršit informace, které i tu nejméně paranoidní osobu přimějí přinejmenším k zamyšlení. Divák se stává obětí stejné hry jako hlavní hrdinka. Znalost pointy ochuzuje film o díl napínavosti, zároveň však rozšiřuje možnosti interpretace. Není právě tohle pravý Cary Grant, z něhož měly ženy strach, neboť skrýval něco temného (homosexualita v dané době)? 80% ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Je to Hitchcock a je to skvělý film, nelze mu vytknout nic, snad až na zklamání na závěr. Kde jsem čekala napětí, objevil se klid. Závěr je velmi slabý a je škoda, že tentokrát toto Podezření nebylo ničím jiným, než nešťastným nedorozuměním. Alfréd se mě celou snažil navnadit a já se těšila, jak se ze sobeckého a lehkovážného manžílka vyklube vrah nebo pořádný parchant (větší, než se celou dobu ukazoval) a on je to nakonec jen zoufalec. Podezření se stupňuje a přibývá stále nových a nových důkazů, které se nakonec vyjeví jako falešné, stejně jako moje čekání. Škoda. Sice to byl Alfrédův záměr, ale s tímto filmem jsem se neshodla. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kromě zklamání v podobě pointy je tu vláčný děj, který je tak trochu podvodem na diváka od úplného začátku a Alfred to viditelně ví. To mě trochu zklamalo, protože aby se mnou jen tak chvílemi laškoval režisér aniž by mi na plátně nabídl něco víc, než čekání na pravdu a dohady, mě tolik nebavilo. Kvalitní výkon Caryho Granta a Joan Fontaine nejde o nijak záživný ani výjimečný snímek, který by kromě technické stránky stál za druhé shlédnutí. Jinak mě trochu zarazila podobnost s Pochybnou ženou natočenou o pár let později ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Naivně se snažím s poctivostí nejdál dojít a nemám přitom příliš pochopení pro flákající se nefachčenka, ale ve filmu nemám nic proti tomu, když si nějaký sympatický příživník nalezne zazobanou sponzorku svého nákladného poflakování. A stříháním ušima vyjadřuji svou spokojenost, když po jednom podobně úspěšném sňatku začal lišák Hitchcock probouzet novomanželku Linu z jejího růžového snu a podsouvat jí myšlenky o přímé úměře Johnnieho štěstí na výši vyplacené životní pojistky pro veselého vdovce. Zkrátka nesnáším nesmyslně bohaté lidi a proto jim ze srdce přeji, aby si nikdy nemohli být jisti, zda by je jejich partner miloval i s holou řití. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Johnnie (Cary Grant) nazývá svou vyvolenou (Joan Fontaine) "Monkey Face" a učiní tak ve filmu celkem devatenáctkrát. (SeanBean)
  • Když ke konci filmu nese Grant Fountainové sklenici mléka, vypadá to, jako by zářila. Není to náhoda. Hitchcock umístil skutečně do sklenice malý reflektor. (Hwaelos)
  • Alfred Hitchcock se objeví ve filmu hned dvakrát, a ne jednou, jak bylo jeho zvykem. Poprvé vede koně na loveckém setkání na začátku filmu, podruhé vhazuje dopis do schránky ve 46. minutě. (Chegi)

Reklama

Reklama