Reklama

Reklama

Superhrdina

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Romantický
Česko, 2016, 14 min

Obsahy(1)

Jonáš nikam nezapadá, nemá kamarády a je otloukánkem třídy. Neschopnost se postavit svým spolužákům ho dovede až k těm nejhorším myšlenkám. Někdy ale věci nejsou tak, jak se na první pohled zdají. I ti nejslabší z nás totiž mohou být v jistém slova smyslu ti nejsilnější z nás. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (8)

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERUJI Rádoby depresivní filmeček, který ve finále ani neví, co chce být - To, co se celou dobu zdá jako film o šikaně se zvrtne v reálný význam slova superhrdina a pojme to co nejdepresivnější cestou. Souvisí to? Ne. Ta šikana je zde opravdu megabrutální a hnusná, flusačkou se na Jonáše střílí kusy gumy a pak ho na chodbě shodí na zem, všichni se mu smějí a vyženou ho na konec fronty. Hned potom záběr na to, jak si plánuje svoji smrt. Co takhle se zamyslet? Páchat sebevraždu kvůli tomuhle, může opravdu jenom pitomec, a po tom konci, kdy víme, že se stará o svoji umírající matku, by to udělal jenom naprostý idiot. Pak mu napíše sestra, on jde domů a tam se stará o svoji umírající matku. Pochybuji, že by byla jenom nemocný, nemocný člověk si jídlo zvládne udělat. A tlačí se tady na pilu jak jenom to jde, takže se u toho lidi rozbrečí a dopadá to 64%, jenom proto, že to bylo emotivní (na co děj, sakra?). Kamera je špatná, místo toho, aby si s tím režisér trochu pohrál, tak natáčí všechno hrozně zblízka. A to je konec. Dějově to prostě nesouvisí a ve finále je to vlastně o ničem. Jediný klad, celkem dobří herci (na amatérský film, samozřejmě), za to dám 1* ()

T2 

všechny recenze uživatele

milé a hlavne silné prekvapenie, má to úžasnú myšlienku, herecky na úrovni, plusom je aj vizuál ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Námětově prostší, v podstatě spíš zfilmovaná moralitka "s poučením" než narativní film, ale emoce to zvládá navozovat bravurně a tak nějak z toho cítím upřímnost, což je v tomhle "žánru" asi nejdůležitější. Technicky nemám laickým okem filmu nic k vytknutí a příjemnou třešničkou na dortu jsou i herci. U amatérských filmů slabé herce nehodnotím jako mínus, ale pokud jsou dobří, a to tady jsou, především ústřední superhrdina, tak to dojmu jenom pomůže. Jen mi přijde zbytný ten úvodní a především závěrečný voiceover. Jednak ten text je nepřirozeně knižní, zadruhé mi přijde nešťastné tak doslovně křičet pointu, když by to i ze samotného vizuálu vyznělo totožně. Celkově ale rozhodně oba palce nahoru a hlavně pokračovat :) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak mě film dokázal i na tak malém prostoru strhnout. Hodně samozřejmě dělá pro mě dost citlivé téma. A jelikož si na takové depresivnější záležitosti celkem potrpím, nemám ke snímku žádné výraznější výtky kromě toho, že v některých okamžicích možná až příliš hraje na city. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

V závěru při titulcích je uvedeno, že tenhle kraťas podpořil sionista George Soros (jde o projekt jeho „nadace“ zaměřený na rovnost žen - ale kraťas je o chlapci, ne o ženě; leda snad, že by Soros propagoval trans-dez-orientaci, která ani v tomhle kraťasu není -- jemu by to ale určitě bylo fuk, on má peněz dost). Pan Soros i rád podporuje (v jiném projektu) „jiná myšlení“ (tedy tzv. „demo“kracii, ve skutečnosti plutokracii), a úspěšně manipuluje myšlení většiny ovčanů cizí země, aby akceptovali sionistický konstrukt NWO. Jiný jeho projekt podporuje inkluzi školství, což je ve skutečnosti projekt na likvidaci vzdělání v cizí zemi. Šikana je špatná věc, a o to smutnější, když skutečnému hrdinovi není (u)věřeno, že má pravdu... Samozřejmě, pan Soros si to představuje tak, že mu a jemu podobným budou sloužit naimportovaní falešní uprchlíci, kteří by měli napomoct zchudnout slavný Evropský lid. Když bude v evropských zemích x miliónů falešných, vypraných uprchlíků, bude to stát obří peníze, ale pan Soros tak štědrý nebude. Naopak, zaplatí to ovčanský lid. Další část procesu, je ta inkluze (likvidace) vzdělání. Jestliže budou v jedné třídě krom běžných dětí i děti s poruchou chování, které zatím jsou odděleny v jiné třídě, a navíc děti, které na to nemají kvůli jazykové bariéře (nebo přesněji řečeno, kvůli přesvědčení rodiny daného dítěte - a lze mi věřit, že fejk, přepraní uprchlíci, nemají zájem, aby z jejich dětí vyrostli „vzdělaní“, práci-chtiví lidé, kteří by pro-izraelské sionisty, a ohebnou EU, vnímali jako ty dobré, jako ty, kteří jim nezpůsobili války v jejich zemích - a samozřejmě fejk, přepraný uprchlík ani v žádné takové zemi nikdy nežil, čímž celý sionistický plán je ještě víc dokonalý), tak by tyto děti falešných uprchlíků šly zahodit sunnitskou, falešnou verzi Islámu? Rozhodně ne. Pak by už žádná světovláda Velikého Izraele nebyla dokončována. Jejich naproKLAMovaní rodiče, a EU, se o to postarají. Celkově tedy budou značně všechny tyto děti snižovat kvalitu výuky dětí Evropského lidu. Takhle má být dokončen proces, sionistický konstrukt NWO. Takhle má být dotvořen plně zchudlý, a těžce dovzdělatelný Evropský lid. ❌ ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek vyhrál hlavní soutěž festivalu NatočFilm. (ČSFD)

Reklama

Reklama