Reklama

Reklama

Kouzlo divočiny

(seriál)
  • Německo Im Zauber der Wildnis (více)
Německo, (2013–2017), 5 h 15 min (Minutáž: 45 min, Alternativní 60 min)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Američané byli první, kdo přišel s myšlenkou založit národní park: oblast Yellowstonu byla vyhlášena americkým kongresem za národní přírodní park už v roce 1872 a stala se první svého druhu na světě. Další postupně následovaly. K nejslavnějším patří kromě Yellowstonu také Národní park Denali na Aljašce, Mezinárodní park míru Waterton-Glacier nebo dva parky na území Kanady: Národní park Kluane a Národní park a rezervace Banff. Každá epizoda přírodovědného seriálu Kouzlo divočiny je zasvěcena jednomu z těchto světových klenotů. Filmaři strávili v každém z těchto parků celý rok. Připojili se k místním strážcům a vědcům, kteří se zaměřili na ochranu a výzkum jedinečných krás přírody, kterou neustále ohrožují vnější vlivy. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (5)

Národní park Banff (2013) (E01) 

Obrazově velmi krásný dokument televize Prima Zoom na sobotní zimní večer. O lidech, kteří neradi žijí v oblastech s velkou hustotou obyvatel a našli vysněné povolání. ()

Národní park Kluane (2013) (E02) 

Úžasný dokument na televizi Prima Zoom o čtvrtém nějvětším národním parku Kanady sousedícím s Aljaškou. Kanaďané o něm říkají, že je zde ze všech parků největší divočina. Klima díky blízkosti oceánu není tak kruté. ()

Národní park Yellowstone (2014) (E03) 

Dokument na televizi Prima Zoom přináší o tomto parku v sopečné kaledeře na rozdíl od podobných dokumentů  náhled do práce zaměstnanců parku a týrání amerického masného průmyslu, splouvání řeky Yelowstone-"Léto je tu tak krátké, že je to jako žít v tranzu. Je to opravdu intenzivní období" říká průvodce. ()

Národní park Denali (2015) (E04) 

Tyhle dokumenty jsou čím dál tím obrazově krásnější. Shlédl jsem na Štědrý den na televizi Prima Zoom. ()

Park míru (2016) (E06) 

Exkurze do skutečné divočiny budící úžas o sobotním předvánočním večeru na televizi Prima Zoom. Na některých záběrech jsem měl pocit, jako bych stál  přímo na místě. ()

Reklama

Reklama