Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Velká Británie / Německo, 2015, 5x45 min

Režie:

Andrea Vogt

Obsahy(1)

Byli to krvežízniví skandinávští bojovníci a umělečtí řemeslníci. Od Newfoundlandu po Kaspické moře loupili a obchodovali s jemnými kožešinami, klenoty, otroky a zbraněmi: všechno něco stojí. Otevřeli nové obchodní stezky, jež se používají dodnes, založili úchvatná města jako Kyjev nebo Novgorod a obsadili starodávné uzly jako York, Neapol nebo Cařihrad. Angličtí Sasové se jich báli, ale také se jim posmívali kvůli jejich pečlivé péči o vzhled. Zkrátka to byli piráti se stylem. Série sleduje Vikingy všude, kam přišli, odhaluje nové skutečnosti a objevy a vypráví jejich neuvěřitelný příběh očima předních odborníků na vikingské válečnictví a způsob života. (Viasat)

(více)

Recenze (5)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Rusové, Poláci? Ano. Řekové, Římané? Ano. Angličani, Francouzi? Ano! Španělé, Arabové? Ano, tam všude byli, to všechno dobyli, tam vládli, tam všude oživili svým genofondem místní populace. A nejen tam. Lahůdka pro milovníky historie: 70% (na čsfd zatím pouze 4 hodnotící). ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vikingy a obecně sever mám hodně rád a tak mne tento dokument velmi lákal. Je zde opravdu hodně informací, ač mnoho z nich se omílá "dokola" a jindy jd těch faktů až moc. A to proto, že se skáče z Británie do Ruska, pak do Dánska a zas na Ukrajinu. Celkově ještě +/- za 4z5. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý dokument. Hlavne 3.-5. časť. Prvé dva boli dosť také archeologické, nevedel som sa chytiť, ale potom to už šlo dobre popisne, dejinne, tak ako to mám rád, proste história má byť aj jeden veľký príbeh. Zaujímavosť, ktorá utkvie: Rusi sa nazývajú Rusmi, lebo ich tak nazvali Fíni. Je ale pravda, že zábery, ktoré mali akože priblížiť danú scénu a danú dobu boli trocha amatérske. Názvy častí: 1 - Úsvit Vikingov, 2 - Vikingské zbrane, 3 - Nájazdníci a bádatelia, 4 - Vikingské kráľovstvá, 5 - Prísľub na východe. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama