Reklama

Reklama

Předvolání do pekla

  • Tchaj-wan Shuang tong (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Prezident chemické společnosti Tai Feng zemřel ve své kanceláři. Na tom by nebylo nic neobvyklého do té chvíle než vyšetřovatelka určila jako příčinu smrti utoní. Kancelář navíc sídlila v 17. patře budovy. Pak uhoří manželka vlivného senátora. V jejím bytě se však nenašla ani stopa po požáru. A nakonec je brutálně zavražděn otec Lorenzo. Kněz, který je navíc zaangažován do obchodů se zbraněmi mezi Amerikou a Tchaj Wanem. Na pomoc při řešení případů, které mají několik společných prvků je přizván americký expert Kevin Richter. Jeho průvodcem se stává Huo Tu. Bývalý člen oddělení vražd, který byl poté, co odstartoval velkou korupční aféru na policii, přeřazen na oddělení zahraničních věcí. Zpočátku k Richterovi chová značnou nedůvěru stejně jako zbytek místních policistů, ale pak za jeho pomoci začnou vyplývat na povrch nové indicie k odhalení vraha. Největší stopy vedou do starobylého taoistického chrámu. Začíná vyvstávat myšlenka, že vrahem není člověk. Na tuto myšlenku však racionálně uvažující Richter odmítá přistoupit. (Isherwood)

(více)

Recenze (23)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný mysteriózny krimi thriller. Má veľmi dobrý príbeh o detektívovi, ktorý má kvôli pracovným problémom z minulosti po všetkých stránkach pokazený život, prišiel o dcéru a žena sa s ním rozvádza. Ale keď sa v okolí začnú diať tajomné vraždy, na ktorých vysvetlenie bežné vyšetrovacie metódy nestačia, je z Ameriky povolaný špičkový vyšetrovateľ, aby miestnym pomohol. A keďže detektív vie ako jediný plnohodnotne po anglicky, spolu pátrajú po vrahovi, ktorý ale nemusí byť z tohto sveta. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, k celej tejto výbornej tématike s veľkým potenciálom sa pristupuje dosť nezaujímavo, je tu viacero zbytočných miest a problém je, že ani tie dôležité nedokážu moc upútať. Ešte spočiatku sa na to celkom dobre pozerá, ale keď sa už začne riešiť chrám, tak celá zaujímavosť filmu končí a časom mi už bolo úplne jedno, ako to celé vlastne dopadne. O nejakých výraznejšie hororovo ladených scénach sa tu až tak moc hovoriť nedá, na tých samotných vraždách ani nie je moc o čo stáť, celý záver síce v sebe nejaký potenciál mal, ale ako som spomínal, kvôli predchádzajúcemu dianiu ma to už nedokázalo ani trochu zaujať, ale poteší aspoň jedna slušná vyvražďovacia scéna. Herecké obsadenie je na tom dobre, je asi aj hlavným kladom filmu, výborný Tony Leung Ka Fai a aj jeho partner David Morse. Réžia za moc nestojí, síce film na prvý pohľad vyzerá dobre, s viuálom nemám problém, ale všetko potrebné pre tento typ filmu tu nefunguje, napätie je nulové a režisérovi sa vôbec nedarí budovať atmosféru. Ale aspoň technická stránka je na tom celkom dobre. Obsadenie, vizuál a aj tématika na ten slabší priemer stačia, raz sa na to pozrieť dá, len škoda, že dve hlavné zložky filmu, teda scenár a réžia sú veľkým sklamaním. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 53%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pýtali ste sa ma, na čo verím. Verím na to, že v ten deň videla Zlo. A odvtedy neprehovorila ani slovo. Lekár povedal, že z toho nebudú žiadne následky. Ale mýlil sa. Lebo na to išiel vedecky. Ako vy. Démoni sú medzi nami. Toľko rokov pracujete u FBI - a žiadneho ste nevideli?“ Jedno z dvojčiat umiera. Ale v jeho oku niečo JE. Nájde sa telo muža na 17. poschodí. Sedí zababušený do deky. Pravdepodobne sa utopil. Agent FBI (David Morse) vyšetruje sériu vrážd „usmievavých obetí“. Mladá žena uhorí. Jej telo nie je obhorené. A v byte nie sú stopy po požiari. Svet sa zbláznil. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až u tohohle filmu mi došlo, kolik jsem vlastně už viděl tchaj-wanských horrorů a jak jsou dobré a hlavně pestré. Čekal jsem, kdy se v nějakém komentáři objeví Mlčení jehňátek a Sedm. Čistě subjektivně, ale klidně to budu tvrdit dokud nezemřu - tohle má mnohem lepší atmosféru než Mlčení jehňátek a Sedm a Předvolání do pekla si, na rozdíl od těchto dvou filmů, kdykoliv znovu a rád pustím. Scény se zorničkami a rukama jednoho z čelních představitelů sekty... brrr. Morse hodně potěšil. 3.5* ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zhruba tak první dvě třetiny se jedná o sice průměrnou, přesto však celkem koukatelnou detektivku se sympatickým Morsem a jako obvykle kvalitním Leungem v hlavních rolích. Poté se to ovšem najednou zvrhne v jakýsi zpatlaný mysteriózní horor, který postrádá atmosféru, myšlenku i logiku a film tak posouvá do kategorie "V zájmu zachování duševního zdraví ignorovat". ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po úspechu Mlčania jahniat a Sedem prišla vlna podobne ladených mrazivých krimithrillerov ako boli Zberateľ bozkov, Zberateľ kostí či Vraždy podľa Judáša... Podobnú mysterióznu kriminálku sa viac menej úspešne pokúsili natočiť aj Taiwanci a podarilo sa im do nej obsadiť aj amerického herca Davida Morseho. Predvolanie do pekla nie je zlým filmom, miestami však pôsobí zlátane až nepochopiteľne, čo znižuje jeho celkovú údernosť. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama