Reklama

Reklama

Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou

(seriál)
  • Slovensko Hore a dole po Hodvábnej ceste
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2016, 4 h 41 min (Minutáž: 40–41 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Hrdiny nového cestopisného cyklu Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou jsou advokát Karel a Martin, sportovec tělem i duší, který se živí výškovými pracemi. Oba jsou skialpinisté a táhne je to do vysokých hor. Když je při výstupu na sedmitisícový vrchol v pohoří Pamír smetla lavina a oni přežili, několik dnů přemýšleli v základním táboře, zda s touhle zálibou neskončí. Nakonec se vydali na cestu znovu, a tak si potvrdili, že tohoto typu dobrodružství se prostě nedokážou vzdát. Naplánovali si tedy cestu přes Asii až do Himálaje. Prodali, co měli, koupili starý džíp a vyrazili na osmiměsíční putování podél Hedvábné stezky. Sedmidílný seriál divákům zprostředkuje osobní zážitky Karla a Martina, které v každém díle končí výstupem do vysokých hor. Jejich putování završí výstup na osmitisícovku Manáslu a sjezd z jejího vrcholu. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

EricNor 

všechny recenze uživatele

Videl jsem dva dily a bavi me to. Ti kluci jsou blazni, ale je videt, ze vedi, co delaji, i kdyz... . Ja kdyz lezu po horach, tak mam rad komfort a rad se vratim vecer do normalni postele. Spat tyden nekde ve stanu a cekat az se umoudri pocasi, to chce velkou trpelivost. Navic, se muze kazdou chvili neco stat a pak jsou tezce v prdeli, zvlast na tech horach. Umi to i s domorodci, ale ti jsou vzdy dost zvedavi jako deti. Srovnavat to s Lelkem nelze, ten nic nevydrzel. Tihle dva jsou ze zeleza. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Jako cestovatelka a milovnice zrovinka těchto států musím seriál kvitovat s povděkem. Navíc ač kluci nejsou žádné mediální hvězdy (tedy já je před shlédnutím neznala), natočené je to dobře, a pro "laika" poutavě a zajímavě. A ty sportovní výkony, to fakt smekám. Takže čtyři hvězdy a vůbec se za ně nestydím. Kluci, jen tak dál ... ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době báječný cestovatelsko-sportovní dokument. Kluci mají sice hlavu v oblacích, leč nohy pevně na zemi. Jsou permanentně optimističtí a veskrze uvěřitelní. Za mlada jsem něco podobného provozoval, samosebou v jiné době a tedy poněkud lokálněji, proto dovedu ocenit a vychutnat jejich činnost. Kolega Katgatoo mi mluví z duše. Doplnil bych, že maníkům okolo „žluťáků“ v první řadě nejde o cestování neřku-li sportovní výkony, ale je to jistý způsob zaměstnání (alespoň pro některé zcela jistě). ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Zatím fajn a ty výhledy po výstupech! Chlapi jsou sympatický a evidentně dobrý skialpinisti, jednotlivé výstupy jim silně závidím. Neskutečně tvrdý týpci! Výstup v Afghánistánu, to jsem nepobíral stejně jako prolejzání krasové jeskyně v Kyrgyzstánu. Závěrečný výstup na Manaslu jen završil vynikající dojem z těchto v dobrém smyslu frajerů! ()

ROBOTER 

všechny recenze uživatele

Tady se úplně nabízí srovnání s jinými dvěma týpky, kteří ale cestovali o půl století dříve... Zikmund a Hanzelka? Oba erudovaní a vždy bravurně připravení. Ač je to paradoxní, na jejich cestopisy se dá dívat i po desítkách let a vlastně vůbec nepůsobí neaktuálně a zastarale, i když jsou už dnes historickými materiály. A to vše prosím dokázali bez internetu, s ručně překreslenými mapami a ručně vypsanými cestopisy... Toto se však bohužel nedá říct o počinu jiných dvou mladých pánů, Svobody a Šťourače. Jejich cestopis působí, jako by si dva nevymáchaní náctiletí blbečci vyjeli jen tak s kamerou na výlet. Komentáře zásadně buď o ničem, nebo trapné, nebo obojí. Jestli se v dalších dílech "zlepšili", tak se omlouvám, ale vydržel jsem jen první epizodu... ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama