Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (329)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BEZ UTRPENÍ NENÍ VYKOUPENÍ.“… /// Adrián má prekérku. Milenka je kaput a von je hlavní podezřelej. A tak vypráví, jakpak se to semlelo. Ovšem… COPAK JSI NÁM ADRIANE NEŘEKL…? Názorná ukázka, jak se dá ve zlomku vteřiny posrat úspěšnej život. Pomalej rozjezd střídá až konspirační vyprávění, který nabírá na zajímavosti a škoda, že pointa není stejně tajemná, jako zločin. Každopádně se připravte na chytrý kriminální vyprávění, který ovšem mohlo bejt kapku kratší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zabil jsem. 2.) Miluju filmy o spravedlnosti. 3.) Thx za titule „majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by španělský Nolan? Opět jeden ze snímků z kategorie nespolehlivý vypravěč. Pár věcí jsem uhodl, ale všechno ne. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, přítomnost jako výslech klienta v bytě a minulost, kde Adrián popisuje, jak se podle něj věci staly. Malá nehoda během mileneckého výletu těmto lidem dost zkomplikuje život. Jak vše zamaskovat, aby si nikdo ničeho nevšiml? To se snaží hrdina celou dobu vysvětlit. Věci ale nejsou tak, jak se zdají být. "Nemáte oheň?" ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla skutečná lahůdka. Další z těch geniálních scénářů, kde si tvůrci vystačili s deseti herci! Někdo by si možná v úvodu mohl říci k čemu 106 minut filmu k tak banální úvodní zápletce? O čem bude ta další hodina a půl? Ale bát se nemusí. Scénář je v pravdě geniální a i nepříjemného napětí je film plný. Zprvu jsem si říkal, že tohle téma tu už bylo mockrát. Někdo někoho kilne a  aby se na to nepřišlo, v rámci zametání stop páchá další zločiny, ale při tom dělá i stále více chyb. Já na detektivky nikdy moc nebyl, ani mne nebaví je číst a tak jsem pointu neodhalil. Respektive jsem měl jednu z teorií, která ve filmu zazněla, ale kterou nám nedektivkářům tvůrci schválně naservírovali, abychom si mohli říkat jak jsme dobrý a jak je ten děj easy... O to větší byla ta rána, když mi spadla čelist z výšky na stůl v závěru filmu. Super záležitost a s čistým svědomím dávám za 5 křížků do mapy. * * * * * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Hledám pravdu, snad ji najdu." Propracovaný kombinační maraton, čili mnoho falešných stop, nepřeberné množství příběhových odboček a cíl v nedohlednu. Obhájkyně ostrá jako břitva. Sebejistý podezřelý zdárně kličkující. Souboj kdo koho přečůrá může začít. Španělé jsou ve formě a Oriol Paulo mě držel v napětí až do úplného závěru. Tak to mám ráda. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo silene, az do 3/4 filmu to neni nicim zajimave, proste vypravi pribeh, ktery je ale už tak hodne poutavy a vtahující. A pak se poslednich 20minut solidně rozjede a az do zaverecnych titulku nepusti. To, jak se to vsechno rozuzlilo a pak zase 1000x zauzlilo, bylo asi to nejlepsi na celem filmu a po konci filmu na to jen hledíte a přemyšlíte a dochází vám, co se vlastně stalo. Jedna z nejlepsich žánrovek tohohle typu, co jsem kdy viděl. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)

Reklama

Reklama