Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (329)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná se budu opakovat, avšak stejně mě něco nutí to napsat znovu. Španělé jedou! Contratiempo je totiž skvěle vypointovanou a nádherně vrstevnatou kriminálkou, která Vás již od prvních minut zcela vtáhne do středu dění. Režisér Orilol Paulto zde bravurně pracuje s lidskými charaktery a tísnivou, téměř schizofrenní atmosférou podezření a strachu, což ve výsledku utváří skvělý divácký zážitek, kdy si až téměř do poslední chvíle nejste jistí, jak to vlastně celé skončí. Jediná má výtka je tedy nasměrována na lehce přepálenou stopáž, která dává na "odiv" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem se snímkem Contratiempo navýsost spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím doporučit. Skvélá práce! (MovieZone tip) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BEZ UTRPENÍ NENÍ VYKOUPENÍ.“… /// Adrián má prekérku. Milenka je kaput a von je hlavní podezřelej. A tak vypráví, jakpak se to semlelo. Ovšem… COPAK JSI NÁM ADRIANE NEŘEKL…? Názorná ukázka, jak se dá ve zlomku vteřiny posrat úspěšnej život. Pomalej rozjezd střídá až konspirační vyprávění, který nabírá na zajímavosti a škoda, že pointa není stejně tajemná, jako zločin. Každopádně se připravte na chytrý kriminální vyprávění, který ovšem mohlo bejt kapku kratší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zabil jsem. 2.) Miluju filmy o spravedlnosti. 3.) Thx za titule „majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Takéto mysteriózne krimi thrillery s pomotanou zápletkou idú Španielom veľmi dobre, čoho dôkazom je aj tento snímok - herecky slušné a technicky výborne spracované. Čo sa týka obsahovej stránky a pointy, tak je samozrejme čo vytknúť - na môj vkus a na to, že tam vystupovalo len pár ľudí (čiže menší priestor ohľadom tipovania možného páchateľa) to bolo mierne prekombinované, aj keď to nebolo nič strašné. No tieto jednotlivé kúsky príbehovej skladačky a ich spájanie dohromady ma bavili, teda až na samotný záver, ktorý mi prišiel mierne pritiahnutý za vlasy... no ale budiž. Nadpriemer. 75/100 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku film vzbudzuje dojem, že sa jedná modernú verziu Tajemství loňského léta. Následne sa začne hra na pravdu, v ktorej sa neustále mení uhol pohľadu. Prekombinované? Jednoznačne. Uveriteľné? Väčšina vecí áno, ale tie najhlavnejšie pajdajú. Contratiempo rozohráva hru v hre, v ktorej sa hraje hra. Neurazí, nenudí, ale že by som to radil medzi najlepšie španielske filmy, ktoré som kedy videl? Ale kdeže. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MINI SPOILERY: Hvězda za stylovou filmovost, filtry a režii jako takovou. Jinak scénáristickej blábol. Jednak je to předvídatelné, onak to recykluje mnohé klišé a pokud je pak film nepředvídatelnej, pracuje s otravnýma náhodama, jen aby se to zamotalo ještě víc než doposud. Ten konec je otřesnej. Několikrát během filmu, jsem se hlasitě zasmál a absolutně VŮBEC nevěřím tomu, že on/ona jsou schopný takových CIA špionských praktik. To působilo úplně všeljak, jenom né autenticky. A beztak za to všechno mohl ten jelen. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)

Reklama

Reklama