Reklama

Reklama

Australská železnice

(seriál)
  • Austrálie Railroad Australia
Austrálie, 2016, 21x43 min

Režie:

David Holroyd

Obsahy(1)

Tato strhující řada odhaluje složitost úkolu přepravy stále rostoucího počtu cestujících a klíčových zdrojů napříč celou Austrálií. Armáda pracovníků se dře dnem i nocí, bez ohledu na spalující vedro či obrovské vzdálenosti, aby pomocí nejvýkonnějších vlaků přepravila vše, co je třeba. Vydejte se s námi do zákulisí, kde se seznámíte s řidiči, posádkou, která má na starosti obsluhu lokomotiv, a s týmy údržbářů železničních kolejí, jejichž cesty jsou často drsné a současně i velkolepé. Tito muži a ženy zajišťují přesný chod neuvěřitelně komplexní sítě železnic. V této řadě uvidíte složité vnitřní procesy fungování tohoto důležitého australského odvětví od osobních vlaků přes vlaky používané v hornictví, až po nákladní vlaky a jejich posádky. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Fascinující jsou ty obrovské pusté vzdálenosti. V Austrálii jsem byl v roce 2008 například v Blue mountains ukázaných v druhém díle. Všichni obyvatelé chtějí bydlet u moře, nejlépe na tzv. zlatém pobřeží - bohatém pásu Melbourne - Sydney - Brisbaine. Ve vnitrozemí je jen tzv. bush, na jejichž farmy se nikdo moc pracovat nežene. Tedy křoví a rovina. Dřív byla Austrálie pokrytá lesy, ale první osadníci je vykácely, přepásané pastviny se změnily a pak koukali jak puci na suchý beton. Imigrační politika diskriminuje bílé žadatele z Evropy a preferuje asiaty jako Korejce apod. Takže se tam rychle mění kultura. V tomto dokumentu vidíme rovinatého "křoví" nadúrodu, ale dozvěděl jsem trochu o fungování železnice. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Obrovké sklamanie. Dozviete sa minimum informácii o austrálskej železnici, ale zato vám bombastickým štýlom ukážu, s akými "neuveriteľnými" problémami sa stretávajú ľudia okolo vlakov na tomto kontinente. Štýl, akým je natočený tento dokumentárny seriál, je veľmi nešťastný, blížiaci sa štýlu "nováckej" novinárčiny. Pre mňa, ako železničného fanúšika a človeka, ktorý sa aj profesionálne venuje železnici, bolo utrpenie sledovať to. No a vrcholom je český dabing! Prečo to neprekladá človek, ktorý sa vyzná v železničnej terminológii. Príšerné! Neodporúčam sledovať a železničiarom priam prikazujem vyhnúť sa tomuto seriálu. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama