Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film Zlatá číše je příběhem dvou vzájemně propletených manželství. Princ Amerigo, italský aristokrat, je ženatý s Maggie, dcerou amerického magnáta. Mimoto však udržuje vztah s Charlotte, svou opravdovou láskou. Charlotte se později vdá za Adama, Maggiina otce, čímž se z těchto čtyř lidí stane jedna rodina. Princ a Charlotte brzy navážou na svůj předchozí poměr, netušíce, že o něm někdo ví. Příběh vyvrcholí v překvapivé a dramatické finále, když jejich milostná pletka vyjde najevo. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (28)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Výborná lekcia ako múdro a s ojedinelou gracióznosťou zachrániť manželstvo a ukončiť manželskú neveru. Poučné, ale zbytočne rozvláčne a miestami nudné. Veľmi sympatická Kate Beckinsale, čo však neplatí o Ume Thurman. Tá úloha jej vôbec nesadla, typovo sa na to vôbec nehodila. Váham, či nepridám ešte jednu *, ale ostávam pri silnejšej trojke. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný film, a to hlavně zásluhou herců a jistě reřiséra. Ano je to suché, ale všechno ve spojení James Ivory - Henry James takové je. Protože oba vypráví o době a společenském rozvrstvení, kdy projevovat své emoce -byť třeba falešné a negativní- nebylo zrovna nosné, kdy vládla konvenčnost a pokrytectví. V tomto filmu musí člověk hledat náznaky, nebijí ho do očí, musí naslouchat a mít oči dokořán, a hlavně tu musí být snaha pochopit jednání postav, ač někdy divné. Myslím si, že pokud takovou odezvu film vyvolá, nemůže být špatný, natož špatně zrežírovaný nebo zahraný. Upřímě, já jsem byla napnutá k prasknut, jakou lež nebo narážku zase někdo vypustí z úst ve jménu čohosi vyššího a lepšího! A nebyla jsem zklamána. ()

Reklama

Scar 

všechny recenze uživatele

Ťažký a nie príliš zábavný titul, ktorý by som neodporúčal ani milovníkom histórie, hoci je to historická dráma. V prvom rade si na svoje prídu diváci, ktorí majú radi záludnosti. Scenár je trochu nudný, no postavy sú vykreslené pekne a príbeh s nimi zásluhou skvelých výkonov prežívate. Pod zdanlivo nudným povrchom sa však skrýva ešte jeden rozmer. Niečo, čo nevidíme na plátne, ale čo cítime a ťažko to popísať a pomenovať. Je to jeden malý príbeh ako bonus a ten sa scenáristom podarilo ukryť za všetky intrigy a záludnosti. Výborne odvedená práca. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že bych se vyloženě nudil. V tom filmu ale chyběl náboj a to velmi. Téměř pořád se culící Amerigo šel už docela na nervy, Charlotte jsem její vášeň prostě nevěřil, Maggie byla neslaná nemastná a jedině Adam Verver mě přiměl přiklonit se ke třem hvězdičkám, protože byl zahraný sice rutinérsky a nijak překvapivě, přesto tam ale seděl. Škoda, mohl to být mnohem lepší film. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Film, čo cez deň otupí a večer uspí. Zaoberá sa neverou z ranného 20. storočia, aká sa od tej dnešnej líši snáď len inou módou. To zásadné pretrváva, protagonisti sa utápajú v klamstvách, večnom skrývaní sa a nakoniec aj tak končia s uslzenými vreckovkami. Čo sa filmu týka prirovnal by som ho k snobskému večierku, plného pretvárky, nezaujímavých spoločenských rečí a povrchných pohľadov. Čiže nič, čoho by sa ktokoľvek pri zmysloch chcel zúčastniť. Mne sa pozdávalo snáď len ono vykreslenie doby a šikovné vysporiadanie sa s jedným párom, inak bieda so známym hereckým ansámblom. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Uma Thurman měla při natáčení k dispozici 28 druhů šatů a oblečení. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes roku 2000. Přinesl celkem chladné přijetí, načež jej studio Miramax prodalo společnosti Lions Gate. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v mnoha lokalitách Anglie. Část byla nafilmována také na hradě v italské Arsoli. (Terva)

Reklama

Reklama