Reklama

Reklama

L'homme à la tête en caoutchouc

  • angličtina The India Rubber Head (více)
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy
Francie, 1901, 3 min

Obsahy(1)

Georges Méliés natočil další film, kde využil triku hlavy bez těla. Tentokrát ji v dvou a půl minutovém snímku nechává nafukovat, až hlava nakonec neopatrným zacházením vybuchne... (Stegr)

Recenze (42)

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Pradědeček fimových triků Méliés dokazuje, že opravdu nic není nemožné. Maximalní kvalita v minimální kvantitě je zárukou každého jeho díla vzniklého, ať jako v tomto případě před úžasnou Cestou na měsíc, nebo třeba až po ní (např. Le Diable Noir). Navíc tento snímeček se může pochlubit tak dokonalou lehkostí a vtipem... prostě VÝBORNÉ !!! Nezbývá než opakovaně obdivovat a snít o dobách bez počítačových triků, kdy k vytvoření dokonalé iluze stačily pouze zručné ručky filmaře.. 90% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nostalgická cesta do historie filmových triků... Muž s kaučukovou hlavou ... Aneb kterak se lidská hlava na stůl dostala a nafouknuta kovářským měchem byla:-) Nádherná podívaná, při které ještě dnes žasnu při uvědomění, že řada dnešních amatérských filmů nedosahuje podobných kvalit... A Georges Méliès vypadá trochu jako Miloš Kopecký, nemyslíte?:-) ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Další Méliésův majstrštyk. Trik použitý ve filmečku Muž s kaučukovou hlavou je jedním z mála, které nikdo ve své době nedokázal napodobit. Např. Zecca se snažil tohoto triku dosáhnout přibližující a oddalující se kamerou (což nemělo ten správný efekt), zatímco Méliés postupoval obráceně - kamera zůstala na místě a pohyboval se sám. Výborný snímeček. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa mi to veľmi nepáčilo. Síce je to prvý film s tým "fukárom", ktorý sa neskôr často vo filmoch vyskytoval, ale je to veľmi naivné. Tie ksichty, tej hlavy, či ten akoby klaun, ktorý prišiel a potom to rozhadzovanie rukami zakiaľ ten druhý hlavu nafukoval a pritom tuším ešte nebola ani veľkých rozmerov oproti predchádzajúcemu nafúknutiu a nakoniec výbuch v podľa mňa nie príliš veľkej veľkosti, no bolo to rozpačité a ako groteska príliš jednoduché. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z prvých filmov, kde bola použitá jazda kamery. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama