Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka pro sluchově postižené děti i jejich rodiče, hraná neslyšícími herci ve znakovém jazyce... Komunita neslyšících lidí má v České televizi už řadu let výraznou podporu díky tlumočeným pořadům a skrytým titulkům. Právě v tomto roce slaví navíc magazín Televizní klub neslyšících své 35. výročí. Tvůrci tohoto klubového pořadu se proto rozhodli, že poslední letošní díl věnují neslyšícím dětem i jejich rodičům. Vznikla tak pohádka Vánoční království, kterou hrají neslyšící herci ve znakovém jazyce, pohádka, která je srozumitelná nejen sluchově postiženým, ale díky dabingu osloví všechny děti. Především však ukáže, že i sluchově handicapovaní lidé mají smysl pro humor, dovedou skvěle hrát a potěšit každého, kdo má rád veselé příběhy a pohádkovou atmosféru. Ukáže, že svět neslyšících a slyšících má k sobě blíž, než si mnozí z nás myslí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vánoční království je první pohádkou ve znakové řeči z produkce České televize. Pro každého, kdo se na ni podíval, je to takový experiment. Je to něco nového, originálního, ačkoliv nic fascinujícího. Za jedno shlédnutí to ovšem stojí. Je zajímavé vidět pohádku z jiného pohledu. Příběh je poměrně jednoduchý a při necelé půlhodinové stopáži rychle utíká. Je o tom, jak rozmazlená princezna slaví každý 24. den v měsíci Vánoce. Pokaždé chce koně, ačkoliv na něm neumí jezdit a kočáry jsou již plné dalších jejích dárků. Ovšem jednoho dne zabloudí v lese, potká obyčejného chalupníka a máme tu takovou druhou PYŠNOU PRINCEZNU. Pohádka rozhodně neutrpěla ani tím, že se jedná o typickou studiovou. Interiéry jsou sice levné, ale vypadají vkusně, především chaloupka chalupníka je taková malebná. Krásná je i komnata krále a královny a především jejich kostýmy. [24. hodnocení, 4. komentář, 73%] ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už několik pohádek pro neslyšící. Tady v této máme už klasické pohádkové motivy - rozmazlená a posléze potrestaná princezna a dobrý chudák, který ji naučí. Zajímavostí je, že vypravěč přechází ve studiu mezi kulisami a jednotlivými scénami. A taky zdejší princezna hrála o dva roky později královnu v pohádce Nejkrásnější dar. Každopádně je to jedna z mála pohádek pro neslyšící, která má hlavu a patu a je v ní i poučení. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Výtečně příjemná pohádka. Takové má ČT natáčet ve velkém. Sice námět je xkrát omílaný - pyšná princezna zabloudí v lese a její proměna v hodnou a rozumnou dívku proběhne v chaloupce chudého chasníka, ale je to natočeno moc mile a pro děti zcela srozumitelně. Paráda a velká spokojenost. Hudební režie: Václav Fiala & Pavel Hrubeš ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Ta mě palec nahoru. Samozřejmě, že má pohádka "dětské nemoci", ale přesto jsem rád, že podobné počiny vznikají. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama