Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr Maggie je brutálně zavražděn bandou zločinců. Maggie je ve vězení, ale je jí umožněno odjet na bratrův pohřeb. Po pohřbu se však vypaří a dá se do pátrání po bratrových vrazích, aby mohla tvrdým způsobem pomstít jeho smrt. (Karlos80)

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

David DeCoteau vystudoval vysokou šejdířskou u Rogera Coemana, přičemž coby jeden z jeho nejučenlivějších, ale také filmařsky nejméně talentovaných žáků se nezařadil mezi význačné tvůrce Hollywoodu, nýbrž si pro sebe vytvořil stabilní místečko v ranku ultra laciných a řemeslně marných brakovek. Stejně jako v případě "Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama" ze stejného roku také tentokrát servíruje ukázkovou direct-to-VHS ochcávku, kde dokonalý obal kazety funguje jako Trojský kůň, s nímž si diváci na své obrazovky nechají proniknout sračkový biják. Naštěstí tentokrát je film výrazně méně nudný díky směšné herecké nemohoucnosti ústřední představitelky. Její usilovně tlačené výrazy z každé scény dělají třeskutou podívanou. Na rozdíl od svého mistra neměl DeCoteau tolik duchapřítomnosti či rozpočtu, aby do hlavní role obsadil fyzicky zdatnou představitelku, které by diváci věřili, že se může poměřovat i se zdejší galerkou nemohoucích záporáků. Peggy McIntaggart je natolik marná, že nepomáhá ani zoufalá snaha stylizovat ji jako drsňačku pseudo-rambovským šátkem kolem hlavy a slunečními brýlemi (nemluvě o tom, že to vypadá, že ji radši ani nedali na obal kazety s filmem, kde se za slunečními brýlemi dost možná skrývá jiná žena; přinejmenším má znatelně odlišný kostým, než v jakém absolvovala natáčení). DeCoteau se ale jinak snaží dodržet alespoň základní přísun žánrových atrakcí, a tak vedle pravidelně rozmístěných antierotických scén s obnaženými ňadry hlavně zainvestoval do akčních scén. Ty dle běžné praxe natáčel druhý štáb, přičemž automobilové honičky vykazují mnohonásobně vyšší řemeslnou úroveň než zbytek filmu realizovaný DeCoteauem. Nejedná se vyloženě o nic světoborného a honičky zaujmou spíš evidentními projevy nuzného rozpočtu, jako je natáčení v odlehlých industriálních čtvrtích (ačkoli se jinak film odehrává v prostředí rodinných domů vyšší střední vrstvy). Ale jedna exploze při srážce aut je vyloženě perfektní - což v případě filmů, pod nimiž je podepsaný David DeCoteau, znamená euforický superlativ. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Osmdesatkovejsi uz to byt nemohlo. Mozna bych dal i trosku vyssi hodnoceni, ale muselo by to byt vice "beckovejsi". Tohle je prece jen spis "cecko"... Pro milovniky osmdesatek povinnost. Gangsteri tam jezdej bledemodrou 914, a maji havajsky kosile a ruzovy kalhoty. Co vic si prat... :) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tentokrát céčkař David nepředvedl nějak divné céčko,ale nýbrž dobré béčko,které se jako jeho většina film enodehrává na jednom místě. Tahle ženská mstitelka se mstí za smrt svého bratra se umí dobře ohánět,střílet nebo likvidovat padouchy granáty nebo je upalovat planometem. Stále jsem nemohl uvěřit,že tohle má na svědomí David. Film spoutou chyb a hluchých míst,ale ženská v bílém tílku a červeným šátkem kolem hlavy se slunečními brýlemi mě jednoduše vzala dech. Film má dobrou hudbu,slušné násilí a dobře zvládnutý konec. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovní VHSková záležitost, ale jinak bohužel jen sotva průměrný "revenge" film. Standardní scénář, kde se najde dost hluchých míst a nezajímavých míst, film je i dost předvídatelný, pro diváka tak bez většího překvapení. V roli mstitelky chladné jako ocel - zcela průměrná a ani ne moc dvakrát přitažlivá herečka, tady s "cool" brýlemi, červeným šátkem kolem hlavy a přiléhavých texaskách. S pistolí v ruce a s tím svým nepřirozeným výrazem v obličeji vypadá spíše směšně. Film je zajímavý snad jen některým provedením smrtících scén, jak už poznamenal kolega (kde hlavní hrdinka k vykonání své pomsty používá různé zbraně) - je tu dobrá scéna třeba právě s tím plamenometem, ale toho krvavého násilí je tu daleko víc. Finále docela ušlo. Ale "Naked Vengeance" to bohužel není. Nejspíš právem zapomenutá záležitost. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama