Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 1 (1986) (série)


Skuteční partneři (S01E05)

(epizoda)
  • Velká Británie A Real Partnership

Obsahy(1)

Šetřit musí každý. Obyčejná malá domácnost i stát. V té domácnosti je to, pravda, jednodušší. Tam prostě peníze buď jsou, nebo nejsou. A když nejsou, tak se všechny – byť sebepotřebnější – výdaje musí prostě oželet nebo odložit. Ve státním měřítku je to poněkud horší, protože stát má peníze jaksi pořád – a jde jen o to, co je v danou chvíli nejdůležitější. V britském impériu pod vedením Jima Hackera není ovšem nejmenších pochyb o tom, že nejdůležitější ze všeho jsou momentálně platy poslanců a zaměstnanců ve státní správě... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tuším, že sir Francis je názoru, že když Ministerstvo financí něco musí udělat, Kabinet by neměl mít čas o tom přemýšlet." Tak to je skandální, ale tady jde o zvýšení platů státních úředníků, což je o dost důležitější než jaderná bezpečnost. V tom se všichni jistě shodneme. Mne také potěšilo, že jednostránkovému shrnutí pro členy vlády se říká čtení pro zaostalé. To je přesné. A pak je tu už jen zábava, ve které má premiér jednoznačně navrch, ale dá se tak snadno porazit dvojí tvář sira Humphreye? ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jim nemůžu nic nařizovat, já jsem jenom premiér..." - "Pochopte, je to pro mě velmi obtížné, když sedím na dvou židlích.. Ano, není to pro vás moc nepohodlné? .. Když si člověk uchová dvojí mysl.. Anebo dvojí tvář..." ()

Reklama

Reklama