Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky - Série 1 (2017) (série)


Já, nebohý vrah (S01E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Trojnásobná vražda v kruhu rodiny, která se zapsala do dějin kriminalistiky, se stala v květnu roku 1993. Peca, žárlivý manžel a otec s poruchou osobnosti, se rozhodl jednou pro vždy ukončit své trápení a vzít do svých rukou osud nikoliv svůj, ale svých nejbližších. Skutečnost, že po svém činu dokázal vrah litovat pouze sám sebe, dokázala popudit i jinak otrlé kriminalisty. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašlivá brutalita tento díl. Pavel Peca, žárlivec a narcista doslova rozšmelcoval sekerou hlavy své manželce a dcerám. Nejdříve doma zabil devatenáctiletou dceru Petru, poté hned manželku Zdenu a na čtrnáctiletou Radku si počkal. Až přišla domů z plavání, zaútočil na ni sekerou a když se bránila, useknul jí i prsty. Záběry z místa činu byly strašlivé, všude plno krve, postříkané zdi a nábytek a na zemi v krvi rozsekaná těla, že i samotní kriminalisté nechápali. Já snesu hodně, ale tohle bylo fakt peklo a těch obětí mě je hrozně moc líto, navíc, když situaci popisuje bratr zavražděné Zdeny. Neuvěřitelné na tom je, že soud Pecu nejdříve odsoudil na 25 let vězení, ale tehdejší státní zástupce Miroslav Antl se zasloužil o to, aby dostal Peca doživotí. Což se také stalo a v roce 2012 tam i chcípá. Za rok na to si mohl Peca zažádat o předčasné propuštění. Ještěže ten zmrd zdechnul, já bych se vůbec nedivil, kdyby ho současná justice pustila. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z vôbec najsilnejších dielov celého cyklu rozoberá prípad despotického alkoholika, ktorý v máji 1993 brutálne zmasakroval sekerou svoju ex-manželku a dve mladé dcéry. Cez to všetko sa však cítil ako ublížený chudák, proti ktorému sa spolčil celý svet. Diel je doplnený o autentické zábery z miesta činu, ale najväčší hardcore je tu v podaní svedectva príbuzného zavraždených, ktorý tu veľmi emotívne popisuje tragické udalosti. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec první věc, kterou jsem letošní rok viděl a zase taková humusárna…Trojnásobný vrah, který doslova sekyrou zmasakroval svou rodinu (manželku a dvě dcery) si nezasloužil a nezaslouží žádný soucit a doživotí bylo málo. Chtělo to u té cesty kulku rovnou do hlavy. Peca, jenž zabíjel ožralý a hlavně ze žárlivosti a sobeckosti sice ve vězení umřel, ale i tak měl za své činy mnohem více. Antl i ten doktor to popsali velmi dobře…Tohle prostě nebyl člověk a už vůbec s ním necítili nějakou lítost… ()

Zajímavosti (1)

  • Pavel Peca mohol v roku 2013 požiadať o predčasné prepustenie, avšak zomrel 24.5.2012, pravdepodobnou príčinou smrti bola rakovina. (Game90)

Reklama

Reklama