Reklama

Reklama

Malajsie, perla jihovýchodní Asie

(TV film)
  • Francie Malaisie
Francie, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Země, ležící na křižovatce námořních cest a prastarých kultur. Hory ztracené v džungli, husté a vlhké lesy na pobřeží, rozsáhlé plantáže kaučukovníků a palem, kilometry zlatých pláží. Svěží a zelená Malajsie nám odkrývá četné památky, odkazující na bohatou historii a kulturu, ale také místa, která zaznamenala v nedávné době ohromující rozvoj. Mezi ně jistě patří také hlavní město Kuala Lumpur, které ještě v 19. století neexistovalo, dnes je však dynamickým a moderním městem. Malajsie zasahuje svým územím současně na špici Malajského poloostrova a na ostrov Borneo. Zaujímá výhodnou pozici mezi Tichým a Indickým oceánem. V zemi vládne neustále teplé a vlhké rovníkové podnebí. Díky bohatství fauny a flóry patří Malajsie mezi zóny s velkou biologickou rozmanitostí. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi procházka těmi neobydlenými národními parky. V Malajsii probíhá velký populační nárůst. ()

Erufael 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument. Není to ten typ dokumentu, co vás strhne svými dechberoucími záběry. Ale spíš příjemným komentářem v kombinaci se záběry. A tak nějak u něho zůstanete až do konce, uteče to, pokývete hlavou a jdete spát. ()

Reklama

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Moc milý dokument o nádherné zemi. Tak bych tento dokument asi shrnul. Záběry pěkné, nikoli však závratné. Co se týče kvality a kvantity informací, jsem s touto dávkou naprosto spokojen, jen o hlavním městě, Singapuru, by toho mohlo zaznít více, nicméně to je moje jediná výtka k tomuto počinu. I hlas dabéra mi přišel příjemný a stopáž 52 minut je podle mě úplně ideální. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument od kterého jsem ale čekal mnohem lepší záběry. Singapur, na který jsem se těšil snad nejvíce nedostal vůbec žádný prostor, jen letmá zmínka. Škoda, začátkem roku jsem se chystal letět do Malajsie, díky covidu jsem cestu musel zrušit a vybral si Izrael, kam jsem se také nedostal, tak aspoň sleduji v tv kdejaký dokument o dalekých zemích kam se asi dlouho ještě nepodívám pokud vůbec. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama