Reklama

Reklama

Vlčice: Příběhy královen

(seriál)
  • Velká Británie She-Wolves: England's Early Queens
Velká Británie, 2012, 3x59 min

Režie:

Lucy Swingler

Hrají:

Helen Castor

Obsahy(1)

Poznejte vývoj moci ve středověké Anglii. Poznejte příběhy Matyldy, Eleanory Aquitanské, Izabely Francouzské, Markéty z Anjou, lady Jane Greyové a Marie Tudorovny... Středověký svět Tudorovců byl stvořen pro muže. Králi se stávali bojovníci, kteří získali moc proléváním krve na bitevních polích. Na ženy, které měly v úmyslu samy vládnout, se nahlíželo se zděšením. Byly hanobeny označením „vlčice". Přesto počínaje Matyldou, dcerou Henryho I. a vnučkou Viléma Dobyvatele, se několik výjimečných žen rozhodlo, že to budou ony, kdo si nasadí anglickou korunu. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z historicko-dokumentárneho pohľadu veľmi dobré, pútavé, s dobrým výkladom pani historičky (ktorá sa žiaľ nedokáže vyhnúť občasným feministickým poznámkam). Avšak minimálne pre fanúšikov väčšej akcie a nejakých tých dobových detailov môže byť lepšie pozrieť si napríklad seriál Piliere zeme, jeden z najlepšách stredovekých seriálov všetkých čias. Ten pokrýva Matildu, Štefana a celkovo anarchiu v Anglicku na začiatku 12. storočia. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skvěle postavený dokumentární pořad pojednávající o vládě žen ve středověké a tudorovské Anglii. Helen Castorová má skvělé vyjadřovací schopnosti, obsah jejího monologu je velice poutavý a vybrán přesně tak, aby seděl do hlavního cíle pořadu; tedy ve stručnosti (a přesto důkladně) zmapovat politiku žen v dobách, kdy vláda patřila mužům. Porovnání vlády žen a vlády mužů v dané době a na základě toho porovnat i současnost s tehdejší politikou a jejími dogmaty. To vše se zde daří na výbornou a já to oceňuji plným počtem hvězd. 85% ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama