Reklama

Reklama

Rukojmí

  • Gruzie Hostages (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sovětská Gruzie v roce 1983. Přípravy Nikovy a Aniny svatby jsou v plném proudu. Zatímco pro obě jejich vlivné rodiny je to velký den, pro novomanžele a jejich přátele jsou oslavy ve skutečnosti jen zástěrkou odvážného plánu na útěk ze Sovětského svazu. Jsou odhodláni opustit své klaustrofobní životy, objevit svobodný svět a oprostit se od tíživého světonázoru svých rodičů. Následující den po svatbě se Nika a Ana rozhodnou pokročit se svým dosud nejriskantnějším plánem – unést dopravní letadlo mířící z Tbilisi do Batumi a přinutit jej přistát v Turecku, nejbližší zemi, která není součástí Východního bloku. Jakmile se však letadlo odlepí od země a tlak rychle vzroste, těmto amatérským rádoby únoscům nic nevychází podle plánu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (6)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Občas mě zůstává nad zdejším hodnocením rozum stát. První část byla natahovaná jak těsto štrůdlu, absolutně nezáživný, pak přišla posraná akce z únosem letadla, ale posraná nejen v podání únosců, ale i filmařů, tam naprosto chyběl napětí, beznaděj, nebo cokoli. No a závěr, který měl i v takto zpackovaném filmu našláplo na kvalitku, byl udělán tak zbrkle, že se jednomu chce jít ven na zimu, aby se z té amatérštiny probral. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to účinně líbivý thriller. Gigineishvili vytváří pečlivě rovnováhu mezi nervní akcí a soudní procesní částí. Snaží se být nestranný , ale v tom je riziko že odstup znamená odměřenost, odtažitost a chladnost. V dusící atmosféře nedostatku svobody a represe je citlivost, historické zaujetí a žádné laciné emoce. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Čekání na bod zlomu poněkud zdlouhavé, pak to ale dostane ohromné grády. S Gruzínci máme společnou historickou zkušenost, podobné jsou i lidské osudy a jejich odraz ve společnosti. Bratřím Rašínovým se s odstupem mnoha desetiletí dostává oficiálních poct. Ačkoliv rozumím pohnutkám únosců gruzínského letadla, nechci se rozhodně dočkat toho, že budou na území bývalého východního bloku jednoho dne heroizováni lidé jako oni. O něco podobného snad neusilovali ani tvůrci filmu, kde byl rukojmím ve skutečnosti každý, kdo se v něm objevil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne že by "Rukojmí" byl špatný film, al nemůžu si pomoct, tak nějak mi to celé přišlo průměrné, i když zde byla snaha o to, aby to bylo relativně temné a byl zde pocit, jak je režim děsivý. On bal a je, ale tenhle snímek dle mého nepřinesl tématu nic extra nového, i když se zabývá skutečnými událostmi. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia chceli do 103 minút dať úplne všetko - a to je kameň úrazu. Naviac prvá polovica plynie príšerne pomaly a nudne, aj tak stále neviem kto je kto, všetko sa tak skoncentruje do druhej polovice. Námet veľmi zaujímavý a kontroverzný, ale toto TV spracovanie ho spoľahlivo zabilo. (MFF Cinematik Piešťany 2017) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle skutečné události, která se odehrála ve dnech 18. a 19. listopadu 1983. Sedmička ozbrojených představitelů „zlaté mládeže“ unesla letadlo na trase Tbilisi–Batumi–Kyjev–Leningrad (tehdejší). Zabili tři členy posádky a dva cestující, jeden z únosců byl při přestřelce zastřelen, další po zavraždění letušky Valentiny Krutikove spáchal sebevraždu. Vedoucí celé skupiny zemřel ve vězení, tři přeživší pachatelé byli po devíti měsících odsouzeni k smrti a popraveni. Přežila jen „nevěsta“, odseděla si sedm ze čtrnácti let. Mezi popravenými byl i herec Michail Kobachidze. (Robbi)

Reklama

Reklama