Reklama

Reklama

Revoluce v Silicon Valley

  • Německo Die Silicon Valley-Revolution - Wie ein paar Freaks die Welt veränderten (více)
Německo, 2017, 90 min (Alternativní 2x45 min)

Obsahy(1)

V dnešní době je Silikonové údolí domovem informatických podniků, jejichž hodnota jde do miliard dolarů. Všechny tyto firmy vyrostly z experimentování amatérů – hippies, šikovných kutilů a chytrých byznysmenů – jejichž touhou bylo prosadit revoluční změny v představách průměrného člověka o informatice, respektive výpočetní technice. Jejich heslo znělo "počítač do každé domácnosti". Náš seriál prostřednictvím exkluzivních rozhovorů s průkopníky PC revoluce přiblíží divákům hrdinské počátky éry osobních počítačů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to za,zaměřeno hlavně na historii. Dnes už mají v tomto slavném pouštním údolí globální konkurenci z celého světa , dokonce i z rozvojové Číny. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad kazí příliš povrchní přístup s „uplakánky“, kteří se ani po třiceti letech nejsou schopni přenést přes odmítnutí ženy... ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny dokument, ktorý okrem postačujúceho exkurzu do širších súvislostí a šikovne zvoleným slovníkom pri popise technických záležitosti, oslovuje hlavne cez vyjadrenia tých jednotlivcov, ktorí počítače a ich programy (s)tvorili a vyvíjali, nie reprezentovali a predávali. Dnes nie sú miliardármi, ale žijú spokojne, veď to, že niekto preletí oceán, aby sa s nimi mohol stretnúť, to je tiež obrovská odmena. Síce im je stále ťažšie zamestnať sa, pretože ich životopisy pravdepodobne vyhadzujú už len pri pohľade do kolonky "Dátum narodenia", ale tak zase od hladu na ulici neumrú, čo-to si vtedy zarobiť stihli. Nesťažujú si, asi sú to stále hipíci... A mne z nich spadla sánka. ()

Razz 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Na jednej strane zaujímavé výpovede ľudí, ktorí neraz stáli pri veľkých technologických zmenách, no napriek tomu na nich nezarobili. Na druhej strane kým prvá časť bola vcelku detailná, druhá bola totálne blesková a povrchná. Plocha 90 minút bola jednoducho prikrátka na časové obdobie, ktoré si autori vybrali. Škoda, mohlo to byť skvelé dielko. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama