Reklama

Reklama

Dřevorubec

(festivalový název)
  • Norsko Hoggeren (více)
Trailer

Obsahy(1)

Anders se odstěhuje z města na malou odlehlou farmu, kterou zdědil po rodičích. Celé dny tráví v lese, kde kácí náhodné stromy a užívá si samotu. Ale brzy ho vyruší příbuzní, kteří zjevně vědí, co je pro něj nejlepší, a Anders tak bude muset čelit minulosti, před kterou dlouho utíkal. Debut norské režisérky nastiňuje křehký portrét muže prožívajícího krizi středního věku a zároveň nabízí vysoce zábavné setkání s cvoky na okraji Skandinávie. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

pepo 

všechny recenze uživatele

Videl som vela filmov, ktore boli nudnejsie, nezaujimavejsie, prazdnejsie a chladnejsie. Malokedy sa to vsak stretlo naraz. Van Santov Last days je oproti tomu divacky privetivy rollercoaster. 1/10 P.s. rad by som este vyzdvihol pracu zvukara, ktory evidentne nikdy nepocul ako znie discoteka, hudba z auta alebo lietanie much ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Škoda divného konce. Vůbec mi nevadí otevřený, ale tohle bylo moc. Příběh se slibně rozvíjel, nádherná příroda, sympatický Anders, a časté přemýšlení, co všechno se vlastně asi v jeho životě stalo. Záhadné flashbacky, které mohly trochu pomoci. Ale vlastně vše zkomplikovaly. Pocit po skončení filmu jsem měla s otázkou, co tím chtěl vlastně autor říci? Nemám ráda příliš dlouhé filmy, ale tady jsem měla dojem nedotaženosti, prostě střih a konec. Nakonec jsem to přestala řešit, protože film chtěl ukázat především těžké vyrovnávání se s tragickými událostmi v rodině, v osobním životě, možná i s pocity viny. Místo pročištění hlavy Anderse patrně dostihly ošklivé vzpomínky a negativní emoce. Nebo ne? ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama