Reklama

Reklama

Nezapomenutelná místa celého světa

  • USA Must See Places of the World
Trailer
USA, 2012, 169 min

Obsahy(1)

Velkolepá planeta vás zve na nezapomenutelnou výpravu. 
1. Saharská poušť - Afrika
2. Aljaška - USA
3. Viktoriiny vodopády - Zambie
4. Grand Canyon - USA
5. Národní park Banff - Kanada
6. Amazonie
7. Uluru - Austrálie
8. Havaj - USA

Čekají vás úchvatné krajiny, jejichž krása vás nadchne. Poutavá fakta o jejich vzniku vám ukážou nynější oblast v úplně novém světle. Projděte Saharu, oblast plnou extrémů, s odvážným tuaregem. prozkoumejte stále zelený Amazonský deštný prales, jehož rozmanitost druhů vás okouzlí. Vydejte se s námi k nejznámějším vodopádům na světě. Kochejte se krásou impozantního vodopádu Iguazú, obdivujte majestátní Viktoriiny vodopády. Tvůrčí síla větru a vody - odkryjte poslední tajemství Grand Canyonu. Sídlo bohyně ohně - Vydejte se na ostrov Havaj a zjistěte, jak nezkrotitelná prapůvodní síla sopky Mauna Kea poznamenala toto prostředí. Ledový ráj - před obrovskou přírodní kulisou sledujte fascinující představení tání ledovců. Husté jehličnaté lesy a tyrkysová moře - buďte při tom, když do Národního parku Banff zavítá jaro. Vaše touha po nedotčené přírodě se naplní. Monolit z moře – Zažijte moc a magii Uluru, která je pro domorodce posvátná. Tato mimořádná kolekce nabitá vědomostmi vám nabízí fascinující pohled na bohatství různých kontinentů a představuje vám velké množství ekosystémů na naší planetě.

Zázraky lidstva vám představí úchvatné záběry pozůstatků velkých kultur.
1. Tikal - Guatemala
2. Starobylý Egypt
3. Benátky - Itálie
4. Tádž Mahal - Indie
5. Jeruzalém
6. Alhambra - Španělsko
7. Istanbul - Turecko
8. Velká čínská zeď
9. Petra - Jordánsko

Zažijte na vlastní kůži nezapomenutelnou auru mystických míst, která patří k dědictví lidstva. Při sledování neobyčejných dokumentů se nechte unést do dávných časů. Odhalte závoj prastarých tajemství a zjistěte, proč jsou tato mistrovská díla lidstva tak mimořádná. Pojďte ve stopách našich videoredaktorů do tajemného města Petra, které bylo uprostřed jordánské pouště vytesáno přímo do skály, a naslouchejte historii o jejím vzniku. Pyramidy v Gíze obklopují dosud nevyřešené záhady. Dozvíte se, proč prastaré hvězdné karty vnášejí na tento světový div, který vzbuzuje úctu, úplně nové světlo. S údivem si prohlédnete pohádkovou Alhambru - co vám prozradí nádherné vodotrysky v palácových zahradách o jejích bývalých obyvatelích? Vydejte se na nezapomenutelnou procházku překrásným Istanbulem, „perlou na Bosporu". Dozvíte se, proč mohl zcela rozkvést až pod vlivem tří kultur. Čekají vás úchvatné detaily a neuvěřitelné poznatky, které vás upoutají a probudí vaši fantazii. Kromě toho navštívíte Tikal, Benátky, Velkou čínskou zeď, Tádž Mahal a Jeruzalém. Nadchnou vás velkolepé panoramatické záběry i záběry zblízka našeho všestranně profesionálního filmového týmu.

Nespoutaná divočina vás zavede do nedotčených rájů, kde na vás ve volné přírodě čekají okouzlující živočichové.
1. Národní park Ranthambore - Indie
2. Souostroví Galapágy - Ekvádor
3. Národní park Corcovado - Kostarika
4. Přírodní rezervace Wolong - Čína
5. Velká útesová bariéra - Austrálie
6. Národní park Serengeti a Národní rezervace Masai Mara - Afrika

Ať už jde o lov, výchovu mláďat nebo velké migrace, díky vzácným scénám se tato kolekce stane filmovým zážitkem extra třídy! Od třpytivého podmořského světa po horkem se tetelící savanu - udiví vás souvislosti a cykly těchto nesrovnatelných životních prostředí. Zveme vás na Galapágy, jejichž prastarý svět živočichů a rostlin dal Darwinovi podnět k jeho slavné evoluční teorii. Kráčejte po stopách tajemného bengálského tygra v Ranthambore. Vydejte se na pouť po národním parku Korkovádo a zahlédněte krásné Ary Arakangy. Ve Wolongu se nechte okouzlit pandou velkou. Velká útesová bariéra odhalí před vašima očima podivuhodný podmořský svět, od drobného mořského koníka až po obrovskou kosatku dravou. V Masai Mara se stanete svědkem úžasného představení - každoroční velké migrace pakoňů, která žene miliony zvířat přes Serengeti. Vydejte se s námi na výpravu, která vás nadchne a na níž získáte nádherné dojmy ze světa zvířat i nedotčené přírody. Díky velkolepým záběrům budete moci na vlastní kůži zažít taktiky přežití různých druhů. Čeká vás neopakovatelný zážitek!
Zdroj: Reader's Digest (ČSFD)

(více)

Reklama

Reklama