Reklama

Reklama

Říkejte mi Martino

(TV film)
  • Velká Británie Just Call Me Martina

Obsahy(1)

Martina Navrátilová, legendární tenistka a obdivuhodná žena z Řevnic u Prahy, vzpomíná a bilancuje, ale zároveň s neutuchajícím elánem uskutečňuje nové životní plány. Martina Navrátilová, snad nejlepší tenistka všech dob, letos oslaví šedesátku. Dětství prožila v Československu, v době komunistické éry. Po emigraci do Spojených států se během čtyř let stala světovou jedničkou. Tvrdě na sobě pracovala a byly i doby, kdy ji soupeřky považovaly za neporazitelnou. Média jí přezdívala průkopnicí, aktivistkou, ikonou. Proč? To dokáže popsat jen ona sama. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Určitě potěší všechny fanoušky Martiny Navrátilové, méně nezávislé fanoušky tenisu, ale nejvíc fanoušky LGBT komunity. Tak jako tak se dozvíme o Martině pár věcí, které jsme netušili. Potěší i to, že si Britové udělali cestu do Česka a o legendě tenisu mluví i velmi známé osobnosti. Čechovi se zahřeje srdce. Velký dokumentární epos, který by si Martina zasloužila, to sice není, ale potěší. Snad se dočká jednou i filmu. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Idol mého dětství, moje ikona. Konečně se daly obrázky z její autobiografické knihy Já, Martina, kterou jsem snad přečetl už desetkrát, do pohybu. Ostatní knihy o ní jiných autorů včetně Škutiny, kteří se chtěli jen přiživit, nestojí za nic. Naživo uvidíte krátké záběry z jejího dětství, nejbližších lidí z jejího okolí z Československa, ale především potom USA, její největší soupeřky a kamarádky. Ano, není to zcela podrobný životopis a více se soustřeďuje na její život a svatbu ve zralém věku, ale ode mě jinak než za deset nelze ... 4x10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je komunistická hloupost málo pochopitelná, když způsobí nucenou emigraci takto talentovaného národního pokladu, který by ji i přinášel neskutečné valuty. Mám chatu vedle Martininých Řevnic v Dobřichovicích. Dokument je pěkný, rychle odsýpající medailonek. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama