Reklama

Reklama

Makala

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý konžský venkovan Kabwita sní o lepší budoucnosti pro sebe, ženu i malé dcerky. Jeho velkou, ale i jedinou nadějí je síla jeho paží a nezdolná vůle. Rozhodne se vydat na vyčerpávající cestu do padesát kilometrů vzdáleného města, kde se pokusí prodat výdobytky svého úsilí. Začne si uvědomovat hodnotu těžké práce a cenu, kterou musí platit za své sny. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kabwita je mladý bojeschopný muž(TM) z Konga, který výjimečně nenastoupil na loď do Itálie, ale je doma a pracuje. První třetinu filmu kácí stromy a vyrábí dřevěné uhlí, zatímco jeho rodina opéká krysy. Druhou třetinu tlačí kolo s masivním nákladem dřevěného uhlí do 50km vzdáleného města. V poslední třetině filmu prodává uhlí a modlí se v kostele. IMDB 8.8 ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Tíživé svědectví života, který žijí lidé v Kongu. Je to zdlouhavé , ale právě dlouhé záběry sledující hlavního hrdinu na jeho cestě, kdy se neustále bojíte, co se stane a kdo ho okrade, nejlépe budují pocit, který má film divakovi vzbudit. ()

Reklama

iN 

všechny recenze uživatele

Neskutečně realistické vykreslení lidské práce a lopotění se za svým snem. Film se neskutečně táhne - než Kabwita najde strom, než ho poseká, sestaví milíř, udělá dřevěné uhlí, než ho někam doveze - ale zde platí zlaté pravidlo, že účel světí prostředky. Společně s hlavním hrdinou prožíváme nesmírně těžkou cestu, kterou musí projít, jen aby ve městě prodal pár pytlů s uhlím - a pak s ním i naprosté zklamání nad výsledkem své těžké práce. Opravdu hezky natočený film, který ve mně zůstane! ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tíživá cesta konžského uhlíře na trh. Ještě jsem čekal nějakého úředníka s dotazem, zda má berně odvedené i na příští rok. Při tom putování, zvláště pak po té prašné silnici, si zas jednou člověk uvědomil, jak se tu máme dobře. A jsme vlastně šíleně rozmazlení. ( 52. KVIFF ) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama