Reklama

Reklama

WWW

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2015, 53 min

Obsahy(1)

Koncert pražské skupiny WWW z brněnského klubu Sono Music Club. WWW – skupina experimentální elektroniky a rapu vznikla již na začátku devadesátých let v návaznosti na vzestup hiphopové kultury v České republice. Kapela, jejíž název je původně zkratkou anglického „We Want World", spoluvytvářela základy místního graffiti, breakdancové a turntablistické scény. Později začala pracovat s „živými" nástroji a pozvolna se vzdálila od klasické rapové produkce. Na konci devadesátých let byli WWW na svém prvním vrcholu a dokonce odmítají podpis smlouvy pro vydání desky u velké mainstreamové nahrávací firmy Polygram. Další zlomový bod přichází v roce 2006, kdy vychází společným úsilím Ondřeje Anděry a Lubomíra Typlta album Neurobeat u nově vzniklého nezávislého labelu BiggBoss.

Koncert v Sono Music Clubu na podzim roku 2014 představil tvorbu WWW v plné síle rozkročenou mezi principy intelektuálního znejistění a názorové sugesce plné razance a typické naléhavosti. Hudba a texty byly podpořeny autorským videoartem, který patří mezi často užívané výrazové prostředky jejich vystoupení. Koncept brněnského koncertu počítal nejen s novým členem souboru bubeníkem Pavlem Fajtem, ale také se speciálním hostem Vladimírem 518. Základním stavebním kamenem byl však Anděrův rap využívající charakteristické rytmické hravosti podpořený řízným hlasem zpěvačky Milesy. I proto je dnes kapela přirovnávána k Beastie Boys, Massive Attack, Nine Inch Nails nebo The Young Gods. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem rapu moc neholdoval, ale výjimky se najdou. U kapely WWW to bude hlavně tím, že si to z rapové muziky bere jenom některé prvky které umně spojuje s elektronickou hudbou a vše je podpořené neuvěřitelně hravými texty. Jo a pochopitelně Sifon je borec díky spojení neotřelých textů a jeho neskutečně charizmatického hlasu vyniká krásná libozvučná Čeština je to mnohem lepší než když poněkolikáté nějaký vocas se zlatými řetězy rapuje o tom jak těžkej život měl v ghettu. Unikát nemající na domácí hudební scéně obdoby.100% ()

Reklama

Reklama