Reklama

Reklama

Obchodní dům

(studentský film)
  • USA The Last Prior

Obsahy(1)

Obchodní dům je tragikomická mozaika lidí obývajících kuriozitu o šesti etážích s perfektně zakonzervovanou kulturou a estetikou socialismu. Poslední nezrekonstruovaný Prior v Čechách soustředí osudy lidí, kteří uvízli v čase, kdy byl Prior na vrcholu své slávy. (Slavonice fest)

Recenze (5)

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně zachycení zajímavých osudů postav, které prožily většinu svého pracovního života v komunistickém obchodním domě. Zejména paní uklízečka by vydala na samostatný dokument. Shoduji se však s místním názorem, že dokument by nás měl trochu uvést do kontextu doby / místa / okolností atd. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

V mé TOP 3 nejoblíbenějších dokumentů z MFDF Ji.hlava. Je velmi těžké si k tomuto dokumentu nevybudovat vztah a sympatii ke všem protagonistům. Obchodní dům je pojat z pohledů lidí, a tak to má být! Slyšíme jejich myšlenky a rozpravy o životě, práci a podobně. Je to poutavé, hudba vystihující a upřímné. Rozhodně věřím, že zlínský Prior si získal zaslouženou poctu v podobě tohoto dokumentu. Opět jsem chtěl tak jako u Hlasu lidu režisérovi dokumentu vyjádřit svůj kladný názor, ale zase byl obestoupen nějakým člověkem, což mě mrzí. Prostě si příště asi počkám a řeknu svůj dík. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Je to velmi dobré, ovšem do plného počtu hodnocení něco chybí. Zajímalo by mě něco více, než jen pozorování a posmívání se lidem ve stylu Klusákovské "dokumoderny". Dokument není zasazen do kontextu doby ani místa - je to pouze panoptikum, přesto velmi dobré, místy až bolestivě vtipné. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Ten pan vejtahák tam ty fóry sází :DJinak dost depresivně komický zážitek... na jednu stranu chápu, někteří hold nechtějí změnu, nostalgie je občas dost silná, ale i tak se divím, že něco takového ještě existuje.Jinak k filmu, pro mě až moc krátké. Film Vás nechá přivonět k béžovo-šedému rudému retro-socialismu, ale už nejde dál. Dobré 3* ale chybí mě tam více dialogů, klidně bych prokreslil více postavy a jejich názory. Tvůrci pouze naťukli velmi zajímavou látku. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama