Reklama

Reklama

Kazachstán, křižovatka Střední Asie

(TV film)
  • Francie Kazakhstan
všechny plakáty
Francie, 2010, 51 min

Obsahy(1)

Odvážné futuristické stavby i rozmanité scenérie divoké přírody. Kazachstán nabízí jedinečnou podívanou na nejrozmanitější scenérie divoké přírody. I jeho kultura a lid se vyznačují pozoruhodnou pestrostí, jež je dědictvím pohnuté historie sahající od Hedvábné cesty až po bývalý Sovětský svaz.
Navštívíme Astanu, od roku 1997 nové hlavní město země, které během několika let doslova povstalo z pouště a díky řadě originálních futuristických staveb získalo až mystický náboj.
Naše kroky dále povedou do Almaty, do ekonomického střediska země, která získala nezávislost v roce 1991 a od té doby zažívá bouřlivý ekonomický rozvoj spojený především s těžbou ropy.
Budeme sledovat tradiční lov s opeřencem, pár kilometrů od Almaty navštívíme lyžařské středisko Čimbulak, které hostilo asijské zimní hry.
V závěru se ocitneme na severu země v blízkosti ruských hranic, kde leží oblast Borovoje. Přezdívka „kazašské Švýcarsko" je tady na místě, objevíme nádhernou krajinu s množstvím jezer. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Já už pěkných pár let tíhnu ke snu procestovat místo mainstreamových turistických destinací spíše právě divočinu střední Asie a každý takovýto dokumentární vhled do míst, která mě nepřestávají fascinovat, mile rád uvítám. Zásluhou toho, že Kazachstán a jeho sousedé nepatří na světový list snových cestovatelských cílů, je právě tamní příroda unikátem, který bych chtěl jednou vidět i na vlastní oči. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o Kazachstánu. ()

Reklama

Reklama