Reklama

Reklama

Shi Fu

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kung-fu filmů posledních let, který se v mnohém odlišuje od svých souputníků, je to skutečně památný a zásadní snímek. Úplně klasické základní téma touhy po slávě, otevření si vlastní školy pojali tvůrci jako relativně strohý, ale působivý příběh, který ovšem dějově neustále překvapuje a nestojí pouze na soubojích, ale i postavách. Perfektní výprava, hudba, výrazné postavy. Souboje jsou orientovány především na zbraně nikoliv tělo, takže přijdou ke slovu zejména krátké šavle. Akční složka je pojata relativně reálně, takže o to více vyniká umění jednotlivých aktérů, velmi atmosferický propracovaný film, který Vás vtáhne, akční film nemusí být jen bezhlavá řežba s ubohou improvizací místo scénáře, The Master to úspěšné dokazuje. Dostávají mě roztomilé maličkosti jako dobové plakáty a filmy, některé hlavní dialogy postav se rovněž dají interpretovat i na dnešní dobu a problém, co je to vlastně bojové umění, jeho podstata, proč nemáme opravdové talenty a nikdo neumí znalosti správně předat, tohle téma celým filmem rezonuje. Ostatně všichni kdo martial arts movie sledují, ví že ten nedostatek talentů je akutní delší dobu. Yuen Biao si na něj stěžoval už před mnoha lety, staří učitelé a mistři umírají, noví žáci, absolventi, absolventky pekingské opery nikde. Jen občas se někdo najde. ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Shi Fu je mnohem víc drama sledující mocenské vztahy a prostředí bojových umění než klasická kung-fu žánrovka. Což ovšem neznamená, že by zde nebylo dost akce. Ta vyprávění samořejmě oživuje a činí jej působivější, ale v principu by se snímek obešel i bez ní. Vedle toho třeba takový (jinak, ale taktéž výborný) Yip Man působí trochu jako pohádka. Mně tato syntéza přišla vynikající. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Spíše dramatický kung-fu film, který v závěru přinese jednu z nejlepších akčních scén v historii. Než se ale vší tou nudou prosekáte, tak to tak trochu bolí. 60% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v roce 1932, Chen Shi (Liao Fan) přijíždí do Tianjinu, kde by rád otevřel vlastní školu bojových umění. Chen ovládá Wing Chun, ale nebude to mít jednoduché, protože musí získat svolení, najít si ženu a studenta... Realistické souboje obsahují většinou zbraně a je škoda, že jich není více. Režisér Xu Haofeng dělal akční choreografii (Stunt Director) a Liao Fan se pro roli připravoval pod jeho vedením. Povedené finále je nepřerušovaný sedminutový souboj v uličce mezi Chenem a mistry z ostatních škol, kteří používají různé zbraně. Pomalu vyprávěný nijak složitý příběh nedokáže strhnout natolik. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty souboje by možná mohly být ještě o špetku akčnější, drsnější a možná malinko realističtější, ale stejně jsem si je nesmírně užíval. Do toho ještě výborná stylizace, ať už prostředím a historickými reáliemi, tak i celkově barevnou paletou filmu. Tohle je film, na který se mi rozhodně dobře koukalo, a klidně bych se kouknul znovu. ()

Galerie (149)

Reklama

Reklama