Reklama

Reklama

Záhada obřích obrazců

(seriál)
  • Francie Empreintes vue du ciel (více)

Obsahy(1)

Ze země není skoro nic vidět. Procházíme okolo, aniž bychom si všimli záhadných, přesto výrazných, obrazců přímo pod našima nohama. Ale když vystoupáme do výšky, najednou rozeznáváme nejrůznější podivuhodné tvary. Při pohledu z nebe se před námi otevírá pohled na obrovské stopy neznámého původu. Vznikly jako mystická nebo snad mimozemská znamení? Jsou pozůstatkem starověkých geologických katastrof? Může za ně počasí? Co když to prostě jsou jakési umělecké instalace? Nebo to je vyloženě podvrh, který má vyvolat co největší senzaci? Tato mini série se zabývá Záhadou obřích obrazců a dopředu nevylučuje žádné možné vysvětlení, ať už je vědecké, historické, mystické nebo společenské. Během čtyř epizod se zaměříme na tajuplné obrazce tak, jak to má být: z výšky a poprvé s využitím speciálních leteckých dronů. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Meev 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpracování, zajímavé a rozhovory s archeology jsou prospěšné vašim mozkům. Moc bych toho nevytkl, prostě se to povedlo. Jen by se to mělo jmenovat Obří obrazce, ne jejich záhada, dozvídáme se totiž spoustu o jejich vzhledu, tvaru a umístění, ale nic o tom, proč měli takový vzhled, tvar a umístění. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je taky důvod, proč dávám jen tři hvězdy. Protože mini série nevylučuje žádné vysvětlení, ale ani žádné nepředkládá. A vlastně se ani žádným nezabývá. Vlastně to vůbec není dokument o tajemství obrazců, ale o umění obrazců. Vidíme je pěkně z výšky, uslyšíme, jak jsou krásné, ale to je tak asi vše. Ty záhady se z toho nějak ztratily. Poslední epizoda navíc ztrácí i poslední špetku tajemství epizod předchozích, protože autory známe a víme, jak to dělají. Zajímavé pohledy na kulty těch, kteří vyznávají obří obrazce, a těch, kteří s nimi nesouhlasí, a taky těch, kteří je prostě jen navštěvují nebo zkoumají, nic víc, nic méně. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama