Reklama

Reklama

Svatební hostina

  • Tchaj-wan Xi yan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wai Tung Gao, původem z Tchaj-wanu, úspěšně vystudoval ve Spojených státech, usadil se tu, má dobré místo, slušné konto v bance, pohodlný dům v Brooklynu a přítele Simona, se kterým žije šťastně již několik let. Proč ne, když rodiče, které by jeho vztah pobuřoval, jsou až na druhém konci světa. Jejich dopisy jsou však čím dál znepokojivější. Trvají v nich na synově sňatku. A tak se Wai Tung dohodne se svojí krajankou Wei Wei, která v Americe stále nemá povolení k práci, že se ve vší tichosti a zcela formálně vezmou. S příjezdem rodičů se bortí všechny pečlivě promyšlené plány a události dostanou nečekaný spád... (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Velmi inovativní tematizace klasického asijského modelu rodiny (typicky patriarchální vzorec), v tomto případě otec jako hlava rodiny, matka starající se o domácnost a syn jedináček, který se nicméně v dospělosti osamostatní a odstěhuje do USA. Přesto rodiče synův život v mnohém ovlivňují a neustále se mu snaží najít vhodnou manželku (dobrý původ, dostatečné vzdělání, stejné vyznání a rasa - jakékoli odlišnosti jsou nepřípustné). Ang Lee ve Svatební hostině tradiční rodinný vzorec důmyslně porušuje - syn s homosexuální orientací, který má navíc ještě amerického přítele, fingovaná svatba a bolestné ale zároveň racionální přijetí skutečnosti oběma rodiči, kdy se se synovou orientací paradoxně lépe vyrovnává otec nežli matka. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Wai je Číňan a homosexuál, žije deset let v USA, má americké občanství a přítele Simona, se kterým žije 5 let. Jeho rodiče na Taiwanu nic netuší o jeho homosexualitě a stále mu dohazují nové a nové nevěsty. Jednoho den Waiovi dojde trpělivost a rozhodne se, že se naoko ožení s Wei-Wei, Číňakou z pevniny, která potřebuje získat zelenou kartu. Situace se začíná komplikovat, když se Waiovi rodiče rozhodnou, že si synovu svatbu nesmí nechat ujít a vypraví se za ním. *** Docela dobrý film s částečně předvídatelným dějem. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ať v poslední době vezmu do ruky jakýkoli film, tak "nějakou náhodou" se v něm objeví téma homosexuality. Vůbec jsem netušila, že Ang Lee takové téma točil ještě před Zkrocenou horou. Ale ať se k tomu přistupuje jakkoli - tady čínští rodiče až dojemně tolerantní, každopádně není pochyb, že je ideální , když se kluci nemusí nutit do toho, aby chodili s holkama a holky, když chodí s klukama. Pokud nastane nějaká jiná kombinace, každopádně ti jedinci pak mají těžký život i v sebetolerantnější společnosti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ang Lee mě tímhle filmem docela překvapil, ale on je prostě ukázkou režiséra, který zvládne dobře natočit v podstatě jakýkoli žánr. A tahle homosexuální komedie je podaná tak krásně lidsky, že vás prostě musí bavit. Není to tak vtipné, jak jsem očekával, ale právě lehkost humoru a celkového pojetí vás dovedou odzbrojit. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že Ang Lee zbytečně netlačí na pilu. Svůj příběh vypráví zvolna, civilně, občas s jemným humorem, ale v žádném případě konflikt nehrotí a ani není přehnaně sentimentální. Někdy je opravdu těžké vyhovět rodičům, zvláště když je jejich autorita zabalená do laskavosti... A pokud je ve hře odlišná sexuální orientace a rozdílnost kultur, vyvstává velký problém. Jeho řešení je v daný moment jediným správným rozhodnutím, i když asi ne trvalým. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu - 1 milion dolarů, celosvětové kinotržby - přes 23,6 milionů dolarů. (D3VIL)
  • Cameo: Ang Lee se objeví jako jeden z hostů na svatbě. (D3VIL)
  • Lee pracoval na filmu šest let. (D3VIL)

Reklama

Reklama