Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Po októbrovej revolúcii a občianskej vojne v Rusku našli vojaci z porazeného cárskeho vojska a vyše 100 000 utečencov svoj nový domov v Kráľovstve Srbov, Chorvátov a Slovincov. 15 000 kozákov tak začalo pôsobiť ako nezávislá vojenská sila zodpovedná len generálovi Vranglerovi a kráľovi Alexandrovi. V tejto situácii päťdesiatročný policajný inšpektor Andra Tanasijević „Tane“ (Dragan Bjelogrlić) a jeho nový spolupracovník, mladý súdny lekár Stanko Pletikosić (Andrija Kuzmanović), musia riešiť závažné zločiny v uliciach Belehradu, kde panuje vojna medzi drogovými kartelmi. V spletitej sieti kriminality si svoje záujmy háji niekoľko nebezpečných skupín: ruskí vojaci, tajná polícia Sovietskeho zväzu, srbská Čierna ruka, macedónski revolucionári, juhoslovanskí komunisti a v neposlednom rade aj tajný nemecký spolok zvaný Thule. (Arsenal83)

(více)

Recenze uživatele italka63 k tomuto seriálu (2)

Senke nad Balkanom (2017) 

Nečekané zjevení na seriálové nebi, výtečně zpracovaná politická situace na Balkáně po první světové válce, kdy jednotlivé státečky hledaly svoje místo na slunci ne zrovna legální cestou. Takže tu máme mafii bělehradskou, makedonskou, přimíchané Bulhary, Srby, Chorvaty, Slovince, a ti všichni hezky pěkně hodlají pašovat opium, kde překážeji Turci a kecá do toho banda ruských kozáků, kteří po bolševické převratu dostali na Balkáně imunitu a jsou trnem v oku všem. A padají hlavy, doslova a do písmene. Policejní důstojník, který šoupe z toho všeho do sebe jednu rakiji za druhou, dostane k sobě nového, mladého inspektora. A děj se roztáčí. Výborně natočeno, švih, spád, žádné servítky, skvělá hudba. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Ve druhé sérii se musíte připravit na více postav a na první tři díly se opravdu dívat bez vyrušování, neboť politikaření se nese v základech věcí příštích a snaží se semlít i naše dva inspektory. Složitá situace na Balkáně, do které se míchá nově vzniklá velmoc, Sovětský svaz. Mafiánské intriky, láska i zklamání mezi občas nějakou mrtvolu. Dobří herci, exteriéry a samozřejmě songy s jejich texty. Otevřený konec a Bjelogrličův slib, že se bude natáčet třetí řada ()

Reklama

Reklama