Reklama

Reklama

Důstojníka americké policie Mika Chandlera čeká nelehký úkol. Když se při rutinní kontrole nachomýtne k bankovní loupeži, musí se postavit přesile dobře vycvičených a ozbrojených profesionálů... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Gogen odpad!

všechny recenze uživatele

To si tak sedí lupič v autě a blíží se policajti … zkušený veterán z Afgánských bojů zpanikaří a začne střílet po všem co se hne. Srdceryvné scény policajta s prostřelenou nohou … nechci domyslet co by se dělo kdyby to dostal do hrudi. Vyšetřovatelka Interpolu, která mimochodem herecky nikterak nezaostává za komparsisty hrajícími mrtvoly, je v další emotivní scéně vzata na milost vedoucím policejního zásahu, přičemž jejím jediným přínosem je, že oznámí, že lupiči jsou nebezpeční. Policejní zásah bez jediné snahy vyjednávat a to i přes poměrně početnou skupinu rukojmích. Další zkušení veteráni Afgánských bojů jen tak pro zábavu vbíhají do policejní palby. No a o herectví Cage je úplná škoda se zmiňovat, tedy je pravda, že moc toho prostoru nedostal a to je dobře. Ale zase jako komedie vcelku obstojné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage přišel o manželku, odcizil se lehce s dcerou, a coby policista města Chesterford brázdí ulice plné bezpráví. Jen je u toho víc zadumaný a zlomený než dřív. Úvod s rozjetím několika linií vůbec nevypadá zle. Velmi záhy je svědkem zběsilého střílení a několika povedených momentů. Jakmile se ovšem „rafinovaná“ bankovní loupež přehoupne do své druhé poloviny, logika si dává dovolenou. Po zuby ozbrojení profesionálové se začnou chovat velmi pofidérně (a začnou z banky vybíhat jak pomatené srnky), s tvůrci to vypadá, že se sebrali a odešli z placu a nechali se nahradit nějakými náhodnými kolemjdoucími. Vystřílené zásobníky vystřídají tupé momenty, kdy některé jsou nechtěně komické – třeba jako nahrávání vzkazu manželce a nenarozenému potomku. Velká škoda. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cage je poslední dobou překvapivě v pohodě a to platí i zde, takže v něm problém není. Problém je v těch ostatních kteří ze sebe už moc snahy nevydali štábem počínaje a herci konče. Je to celé takové šíleně rutinní a stokrát viděné. Plusem je aspoň hodně akce a tak nehrozí, že u toho usnete nudou. Tak aspoň, že tak.35% ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Na Cage docela slušné dílo v poslední době. Ale celkově zpackaný film - některé scény neměly moc význam či logiku - výročí staršího páru (zastřelený pán z banky) - čekala jsem v závěru, že se třeba hlavní hrdina za manželkou zastaví či tak něco, proč tam teda jeho žena vůbec byla a s ní celá ta scéna?; šikanovaný kluk ze školy - opět jsem čekala nějaký dovětek - třebas že se klukům postaví, dá jim co proto, když byl tak odvážnej :); Cageův hlavní hrdina - v závěru si myslí, že je jeho kolega mrtvý a jeho dcera ho v tom jako při setkání nechá?; lupiči - celej film se z nich dělají speciální zločinci, jak jsou chytří a tak (ta agentka se z nich může zbláznit) a nakonec vyběhnou z banky po jednom na osvětlený prostranství??? a rukojmí nechají odejít s pidi výbušninou??? Ale no tak.... ten závěr byl hodně uspěchaný, nedotažený. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

To vám byla pohádka, jak zlí pánové, kteří chtěli jen své poctivě vraždami a sabotážemi vydělané prachy, ale furt se jim do toho pletli stateční ředitelé bank, odvážné servírky, agentka Interpolu, která se musí děsně hustě tvářit a jednou vystřelí z pistolky, odvážná černošská (jak jinak) doktorka, polda, co se ženou čekají narození dítěte (vůbec žádné klišé, ne ne), ve škole šikanovaný černošský teenager (už ale vůbec ne klišé, ani trochu), a do toho statečný polda s věčně vykuleným výrazem, jako když má zácpu. Ale naši zlí kluci se nedají, mají velký plán, jak se k penězům dostat - nejdřív vyhodí do luftu restauraci, pak nechají jedno ze svých, aby parkoval v osamoceném autě a pak sám osamoceně asi hodinu střílel na plácku před bankou (koho zajímá, kde furt bere schovaný za poštovní schránkou ty zásobníky, že?, asi je někdo nacpal do té poštovní schránky, a že těch zásobníků muselo být), a zbytek partičky, který jindy střílí ženské zezadu, tady najednou drží rukojmí a čeká, až přijede SWAT, aby je mohli efektně sejmout a pak - pak si nastojte! zahrají na Butche Cassidyho a Sundance Kida a vběhnou s pytli peněz přímo do největší palby před bankou a čekají, že se jim to podaří proběhnout a vyhnout se kulkám. A jakože mají dobře našlápnuto - jeden z nich třeba stojí sám uprostřed plácku, střílí po něm SWAT i policajti, ale nikdo se ne a ne trefit, to je k vzteku, co? Až ten malý černoušek najde odvahu, a nakonec naše super agentka z Interpolu s drsným výrazem v xichtě vystřelí taky z pistolky. No a to bychom měli, většina jich přežije, staří samozřejmě zase ne, ti se v rámci eutanázie sami obětují (Loganův útěk na vás!), ale děti se rodí dál, a tak to má být... Logiku a všechny ty nekonečné zásobníky ve filmu nehledejte. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel v bulharské Sofii. (Yardak)
  • V prostřihu mezi akcemi můžeme vidět létat „policejní vrtulnik“ typ Mi-2 sovětské/polské výroby, což v USA takový opravdu do akce nelétá. (SsgtJira)
  • Nicolas Cage (Mike Chandler) si počas natáčania zlomil členok a dva týždne bol mimo hry. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama