Reklama

Reklama

Recenze (8)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený béčkový romanticko-duchařský film ze starých časů, které mám tolik rád. Právě směřování, které si nehrálo na nic strašně světoborného, brutálně hororového a vážného, se mi moc líbilo. O základech spiritismu autor něco věděl a poté to převedl v praxi na docela zajímavém příběhu, i když spíše pohádkovém, než na čisté šplouchanici v krvi. Zde opravdu nešlo o žádný klasický horor, a proto tomu nemohu z tohoto hlediska nic vytknout. Navíc ta doba plná krásných budov, knižních svazků, nábytku, svícnů, umění, oblečení, hry na piáno..., tam jsem prostě jako doma. I forma výkladu skrze křesťanství mohla našincům něco nabídnout. Herci nepříliš okoukaní. Nic zázračného, ale mé sympatie si určitě získali. Písně byly vskutku příjemné, hlavně ta na samém konci a velmi hezky zpestřovaly celý příběh. Ty místa, kde jsem se po celý film rozhodoval mezi třemi silnými a čtyřmi slabými hvězdami, byly jasně zapomenuty na samém konci, který byl prostě úchvatný a zcela jasně rozhodl a převážil hodnocení ku prospěchu čtyř hvězd. Nese i moc krásné poselství pro naši snahu zde. Navíc to čisté bílé světlo..., nejraději bych se v něm utopil. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Wa, tak nádherne tragické a desivé, naozaj neviem či si zaslúži tri alebo štyri hviezdy, alebo len jednu. Príbeh je hodne priesvitný, škoda, ale od začiatku som tušila záver, netušila, vedela, ale aj tak sa mi to páčilo. Má to v sebe tú nefalšovanú Indickú klasickú patetickosť, ktorú mám rada. Piesne tak smutné, že už len nad nimi by sa dali vyroniť potoky sĺz a čo potom nad nešťastným osudom zamilovaných. Herecký výkon Karana Kundru ma vôbec nepresvedčil, nebolo to to pravé. Zarine bola o poznanie lepšia, angličanov som sa snažila čo najviac prehliadať, šlo to...:-) Tento rok akoby sa v Indii vrece roztrhlo s temnými a desivými filmami, ale je to zmena, nie je to klasika, snaha o niečo nové a aspoň v Indii určite neokukané. Takže záver znie romantický horororíček, mne sa páčil. Ako varujú na začiatku filmu, nie je vhodný pre tehotné, predsa len ten duch vyskakujúci spoza rohov prípadne klavíra človeka trošku vyplaší :-) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Indický pokus o strašidelný duchársky horor s nefungujúcimi, občas až úsmevnými ľakačkami, pozérskymi hercami, digitálnymi gore efektami a pre bollywoodskú kinematografiu typickými všadeprítomnými otravnými hudobnými vsuvkami, aj vďaka ktorým bola stopáž prepálená na na indické pomery síce úplne bežných, no pre Európana neznesiteľných 144 minút. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film aspiruje na nejnudnější film tohoto roku co jsem viděl. Nejdříve ale začnu že nesnáším Indickou hudbu a tady pár písniček je, takže už jen to mue neuvěřitelně otrávilo. No co mi na filmu dál vadilo? Všechno, od špatných herců, po příšerný klišé a příběh. Jediné co uznávám je hodně solidní kamera a sem tam lekačky. Polovina lekaček byla sice předvídatelné ale 1 nebo 2 celkem zafungovaly. Naprostý brak který trvá až nechutně dlouho. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, námět není špatný, i když u té závěrečné scény v nemocnici mne napadlo, že se to mělo jmenovat Duchařský Romeo a Julie, a bylo by v tom všechno, jen mi to v té chvíli přišlo nechtěně vesele absurdní. Je to prostě takové bollywoodské - zpívá se co deset minut, všechny ty láskyplné písničky na pět not nahoru a dolů, naštěstí zde nikdo netancuje (dokonce ani duchové), a pan autor nám některé věci tají a tahá je z klobouku po hodině filmu jako králíky (takže se v podstatě může stát cokoliv), aby jako měl ty zvraty. Že to moc nedává logiku, na to se zvysoka kašle. (Třeba mně by přišlo divné, že najednou jsem v baráku sám, kam zmizela služebná?, kdo mi vaří a jím vůbec?, chodím na záchod?, takové myšlenky by mne v tu chvíli napadaly. Ale tak hlavně že hraju na klavír, že jo?). Ta jeho osudová láska se mi taky moc nelíbila, nohy jak pařezy, on zas tintítko, vypadali, nezlobte se na mne, jak Laurel a Hardy. A taky jedna ta holka se furt zaklíná Alláhem, druhá Ježíšem, a považte!, jsou to nejlepší kámošky! Multikulti agitka i v indickém dojáku. Jinak jako jo, má to být doják, je to cílené, abyste vytáhli ty kapesníčky, ale když ono je to tak chladně podané, že mne osudy těch lidí moc nebraly. A na to, že to má dvě hodiny dvacet, by samotná ta historka bez vaty (celý desetiminutový úvod, písničky, bezcílné běhání po baráku, cesty tam a zas zpět) vystačila tak na čtyřicet minut. Což by jí slušelo a možná bych dal vyšší hodnocení. Btw, jaký mělo smysl, že se jí na začátku porád zjevoval ten voják? ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama