Reklama

Reklama

Kalašnikovův automat v rukou teroristů

(TV film)
  • Francie La Route de la kalachnikov (více)
Francie, 2015, 52 min

Režie:

Vanina Kanban

Obsahy(1)

Útočná puška spatřila světlo světa v padesátých letech v Sovětském svazu. Typ M70 se dodnes vyrábí v Srbsku a mezi nejžádanější varianty patří ta se sklopnou pažbou… Dlouho se speciálně o tuto zbraň nikdo moc nezajímal, dokud se nezačaly hojně objevovat v rukou vraždících teroristů. Je to ilegální, ale do Francie se běžně dovážejí. Jejich dodávky směřující do rukou obchodníků s drogami, zlodějů a teroristů jsou stále častější. A co dělají příslušné úřady proti této stále se zvyšující hrozbě? Po útoku na Charlie Hebdo byly zpřísněny pohraniční kontroly, což však jen výrazně zvýšilo cenu kalašnikovů. Zavedení zdánlivě přísnějších, avšak bezzubých kontrol obchod se zbraněmi nepotírá, naopak! (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dilema dokumentu vyrábět či nevyrábět zbraně známe i u nás z 90.let, kdy naši zbrojní výrobu Václav Havel omezil. Zde bych naříkajícím francouzským novinářkám u srbského výrobce Kalašnikova řekl, že problém je jinde. Že si zvou kvůli nízké porodnosti dlouhodobě do země muslimské fanatiky a dávají jim občanství. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Njn vše je otázkou peněz, jak život tak smrt ;) Terorismus je otázkou peněz, víry, odhodlaní, času a chuti zemřít pro svojí věc či víru :/ Film jasně ukazuje jak snadno a levně se dají koupit, převést a prodat :P Je to jen obchod jako každý jiný a věc poptávky a nabídky :) Aneb kde je vůle je i cesta :))) 5hvězd a 100% PS: Dokument je bohužel dosti tendenčně natočen, ale to se dá přece čekat :D a holt chce to přejít.... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama