Hon na zlatého škorpiona

Umberto Lenzi

Hrají:

David Brandon

• choze

Lenziho zapomenuté jungle béčko ze začátku 90. let, v podstatě takové ŽENY OD HLUBOKÉ ŘEKY bez kanibalů. Začíná se klasicky leteckými záběry džungle, následují letecké záběry Miami (ve správném taliánském béčku nikdy nesmí chybět úvodní scéna z New Yorku nebo Miami) a za chvíli už se s atraktivní blond hrdinkou vydáváme do pralesa pátrat po jejím zmizelém bratrovi (cha, cha) a tajemném Zlatém škorpionovi. Bez průběžného přetáčení řiďounkého děje s jedinou větší akční scénou - fádním ramboidním vysvobozením hrdinčina bratra z vojenského tábora v džungli - to nemáte šanci dokoukat. Boobie count 2.(10.6.2008)

• blackrain

Kam pak se podělo to avizované dobrodružství? Já jsem se žádného nedočkala. Zřejmě zůstalo ukryté v pralese. Musela jsem použít rychloposuv, abych neusnula.(31.3.2010)

• Terva

Scénář - Olga Pehar. Další důkaz toho, jak je reklama lživá a jak lehce manipuluje divákem. Já čekal akci a zatím jsem si film nejvíc užil jeho přetáčením na konec.(31.8.2011)

• antragus

Celý film je pravděpodobný asi tak, jako je pravděpodobné, že pozřu talíř špenátu. Tzn. vůbec. Pobíhat po pralese s hromadou bouchaček, dělat tam palácové převraty v utajených věznicích, bojovat s vysušeným Skotem o zlatou sošku, být neprůstřelný...to prostě nejde, pokud nejste Rambo. Ale Rambo je nereálný patriotistický americký film s jistou symbolikou a už jsme si na to u něj zvykli. Tohle si ale hraje na realitu. A nebude to fungovat. Pokud se vám osazenstvo na filmovém večeru u vás doma ožere, můžete to přihodit jako veselou vsuvku a tvrdit, že to byla parodie na výše zmíněného svalouše. Někteří raději rychle zapomenou, jiní možná projednou rozkoušou, ale to bude celé co po tomhle honu zůstane.(9.5.2008)