Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I v malém hnízdě dochází k velkým zločinům. Proto v něm žije Benno, největší i nejtěžší policajt ze všech. Městečko Tölz působí tak idylicky, až se zdá, že tu snad ani nepotřebují policii. Stačí však poodhrnout kulisy a objeví se rozbujelý zločin a korupce. Boj se zločinem představuje práci pro velkého policajta, a právě tím je inspektor Benno. Velký doslova i obrazně, k jeho vášním patří kromě spravedlnosti i dobré jídlo. Je šťastně svobodný - jednak kvůli pracovnímu vytížení, a pak také proto, že nikdo neumí takovou vepřovou s knedlíkem jako jeho maminka. Stereotyp zatýkání zločinců a domácí kuchyně však náhle naruší vpád nové kolegyně. Představitelé města totiž dospěli k názoru, že inspektor toho má moc, a obstarali mu posilu: temperamentní Sabrinu, Bennův pravý opak. Je půvabná, usměvavá, místo hartusení používá šarm. Naštěstí se ti dva brzy shodnou, čímž nevyřešeným zločinům v Tölzu navždy odzvonění. Nebude jich sice méně, ale Benno za pomoci Sabriny, maminky a často velmi zvláštních metod vyšetřování si s nimi určitě poradí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl Big Bena nám všem ukázal, jaká pakáž v Bad Tölzu existuje a jak je Ben proti celému městu. Evidentně je to totiž v dolním Bavorsku daleko víc zkorumpovaný jak v český Modravě, takže tu chtějí nabádat k tomu, že těch případů vražd v 12ti tisícovém městě bude víc, než bychom si vůbec dokázali představit. K tomu nás tu tvůrci seznamují s Benovou kolegyní z Berlína a zároveň i s Benovou maminkou, která penzion nejede úplně podle papírů. To, abychom pochopili, že Ben není žádnej papírovej hochštapler. Vyšetřování je nicméně poměrně unylý a to i přesto, že začíná relativně z vostra. Závěr ale byl tak rychlej, že jsem si ani neuvědomil, kdo koho zavraždil. Až zpětně mi došlo, že se hlavní osoba vlastně přiznala. A musím říct, že tak rychlý přiznání jsem v kriminálce ještě v životě neviděl a pochybuju, že nějaký ještě uvidím. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním dílu komisař Berghammer vyšetřuje vraždu šéfa vodohospodářského úřadu Dechansreitera a rozkrývá podvodné aktivity, korupci a upřednostňování zakázek mezi tölzkými politiky, podnikateli i církevními hodnostáři. Hned v úvodu tedy divák vlítne do kolotoče vražd, ale i hospodářské kriminality malého lázeňského města. S případy bude Benovi pomáhat Sabrina, nově přidělená kolegyně z Berlína. Na rozjezd to není špatné. 60% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Nádherné setkání dvou německých světů reprezentovaných Býkem z Tölzu, bavorským komisařem a komisařkou z Berlína. K tomu korpulentní maminka, která neustále peskuje vrchního komisaře jako malého kluka. Ten to vše snáší, protože má kde bydlet a dobře mu vaří. To vše okořeněno neschopným policistou, bavorským knězem a bavorskými politiky. Nádherné hlášky vrchního komisaře krásně odlehčují vyšetřování smutných případů. V Bavorsku je všechno možné. Překvapil mě ten nádherný smysl pro humor u Němců. Navíc zajímavé příběhy bez zbytečného násilí a krváků. Proto dávám celkově seriálu 5*, i když se to někomu bude zdát moc. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama