Reklama

Reklama

Drahý synu

(festivalový název)
Trailer
Tunisko / Belgie / Francie / Katar, 2018, 100 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek o rodičovské lásce a zodpovědnosti, jež nemizí, ani když jsou děti již dospělé. Stres z blížících se závěrečných zkoušek na střední škole i z nejisté budoucnosti spouští Samimu nečekané, o to však intenzivnější záchvaty migrény. Snad více než on sám je prožívá jeho otec Riadh. Ten by si pro syna přál to nejlepší, o to větší šok mu přinese zjištění, že Sami jednoho dne beze stopy zmizí… (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (2)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

K hodnocení jistě přispěla i účast pana režiséra na projekci - jsem si zas uvědomil, proč je tak příjemné zajet na festival :-). Žel jsem někde předem zaznamenal hlavní obrat filmu, takže to nebyl takový prožitek. Ale je to silná výpověď toho s čím se ( nejen ) tuniští rodičové musí v posledních letech vyrovnávat. 53. KVIFF ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Postarší otec nadevše miluje svého devatenáctiletého syna, vozí ho do školy i na diskotéky, strachuje se o jeho zdraví a neuvědomuje si, že spolu s jediným dítětem ztrácí i přízeň manželky. Poměrně poutavý vhled do každodenního života současných Tunisanů ale v závěru doplácí na přílišnou zkratkovitost (k Samiho zmizení navíc dochází až v druhé polovině vyprávění, kde už nezbývá čas na vysvětlení jeho motivací k útěku), a abych byla s výsledkem spokojenější, muselo by vyvrcholení snímku přinést větší katarzi. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama