Reklama

Reklama

André Rieu a Orchestr Johanna Strausse slaví 30 let

(koncert)
  • Nizozemsko André Rieu: The Magic of Maastricht - 30 Years of the Johann Strauss Orchestra
Hudební / Dokumentární
Nizozemsko, 2017, 138 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Nizozemský houslista André Rieu slaví významné hudební jubileum. Letos je tomu již 30 let od chvíle, kdy začal koncertovat se svým vlastním Orchestrem Johanna Strausse, největším soukromým orchestrem na světě. Pět desítek hudebníků z deseti zemí světa, kteří Krále valčíků André Rieuho doprovází, umocňuje každé houslistovo vystoupení. A jak jinak oslavit tak výjimečnou spolupráci než slavnostním koncertem? Na něm zazní nejznámější valčíky, melodie z opery La Traviata, muzikálu Fantom opery a mnoho dalších skladeb, při kterých Rieuho nadšené publikum zpívá a tančí. Třešničkou na dortu je pak vystoupení amerického herce a zpěváka Davida Hasselhoffa. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (3)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pre milovníkov vážnej hudby je to viac-menej povinná záležitosť. P.S.: Biznis v pozadí teraz nechajme... ;) Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tento koncert je prvním mým hodnocením klasické hudby. Kulisy Maastrichtu jí dodávají skvělý základ. A hlavně to zde není "strojené" jak někde ve Vídeňské opeře. Naopak je zde fůra hostů a vtipu, což je velmi povedené. Milé překvapení a 5z5, ač 5000 - 42000 za koncert v Praze v roce 2022 bych fakt nedal... ()

Reklama

Kvidoland 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem byl na jeho koncertě v O2 aréně v roce 2022 a musím uznat, že se jedná o jeden z nejlepších koncertů, které jsem mohl vidět. A to nejsem zrovna fanouškem klasické hudby.  Ten orchestr, tenoristé, operní pěvkyně, pestrost (takže Vás jen tak nezačně nudit), taneční kreace, provedení masek a ta atmosféra na Vás dýchne i z jeho nahraného koncertu. Hlavně se mi líbí  charakter samotného Rieua, jelikož je to charismatický a vtipný člověk, který umí vyprávět příběhy, které se skrývají za skoro každou jeho skladbou.  A když jsem byl na jeho koncertě a lidi tam přicházeli pozdě s tím pivíčkem v ruce, tak on jen na to: "Aha, jsem nevěděl, že se tady chodí pozdě. No, to je prostě Praha." Prostě geniální 🤭 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama