Reklama

Reklama

Živoucí pláže

(seriál)
  • Kanada The Living Beach
Kanada, 2016, 6x47 min

Režie:

Jeffrey Wheaton

Hudba:

Bob Daly

Hrají:

Tish Iceton (vypravěč)

Obsahy(1)

Odkud se berou vlny a proč jsou vždy paralelní k pobřeží, ať už jsou na jakékoli straně? Tento seriál představuje nejzajímavější a nejkrásnější pláže světa. Zároveň odhaluje, jak fyzikální zákony, příroda a naše vlastní skutky přispívají k rozvoji těchto pobřežních oblastí. (TV Prima)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Díl Florida - uměle vytvořené pláže s důchodci z vysušených mokřadů a vybytých živočichů  ženou místní ekonomiku a musí být uměle naváženy kvůli hurikánům jako ochrana hotelů. V druhém dílu pro mě byla nejzajímavější jediná zachovalá divoká pláž na pobřeží Severní Ameriky v národním parku. Trsy rostlin jsou poškozené a odumírají. Třetí díl je poměrně nudný, věnuje se vodním želvám karetám a ochranou mangrovů homo ekonomikusem , protože jeden mangrov dokáže při rekordních hurikánech způsobených změnami klimatu zabránit škodám na majetku ve výši 100 tisíc. Ve čtvrtém dílu je nadúroda teplomilných živočichů a nejvíc se mi líbil díl pátý Fraserův ostrov s nádechem tajemna a chráněnými psy Dingo. V posledním díle štědří Američané zásobují ptáky ropnými kožichy. Zaujal mě zde meteorologický jen kdy tři tisíce kilometrů dlouhá oblast vysokého tlaku vzduchu se na deset let usídlila na pobřeží Kalifornie , srážky jí obchází a způsobile kritické sucho. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V šiestich častiach máme možnosť uvidieť faunu a flóru pláží ako Florida, Nové Škótsko, Mexiko, Havaj, Veľký piesočný ostrov a Kalifornia. Do Európy sa tvorcovia nedostali. Asi tam nie sú žijúce pláže. Osobne som videl jednu časť na Floride a ospevovanie kariet: https://dokumenty.tv/zivouci-plaze-komplet-1-6-dokument/ ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama