Reklama

Reklama

Vraždy podle Agathy Christie - Série 1 (2009) (série)


Nůž na krku (S01E11)

(epizoda)
  • Francie Les Petits Meurtres d'Agatha Christie : Le couteau sur la nuque

Obsahy(1)

Divadlo je svatostánek umění, a přesto se v něm vraždí ostošest. Epizoda z francouzského detektivního cyklu podle Agathy Christie. Když se ve dveřích komisaře Larosiera objeví jeho dospívající dcera, nejraději by ji ihned poslal zpět k matce. Právě vyšetřuje vraždu mladé dívky v divadle, nejen že na ni nemá čas, ale navíc se o ni bojí. Ale je to jeho krev a tak si Juliette nedá poroučet. Larosiere a Lampion se při vyšetřování ponoří do fascinujícího světa divadla se všemi jeho hysteriemi stárnoucích hvězd, nenávistí, žárlivostí, šmírou a uměním. Larosiere se setkává s hvězdou svých mladých let herečkou Sarah Marlantovou. Ale není čas na vzpomínky, vraždí se dál... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kriminálka klasického stylu z pera Agathy Christie s několika vraždami, na první pohled jasným pachatelem a s detektivem, který v závěru rozlouskne onen případ, který byl složitější než se na první pohled zdálo. ()

Fido odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco tak odporného a slabého jsem už opravdu dlouho neviděl. Tomu se ani umění nedá říci. Naštěstí hlavní představitelé objevili soudnost a sami z tohoto "projektu" na vlastní žádost odstoupili. Uvidíme, co přinesou noví... ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Patrně nevíte, že ministr vnitra je můj přítel !!" - "Tuhle větu jsem za svou kariéru slyšel už tisíckrát a pořád jsem tady !! Tak mě, prosím, nechte dělat moji práci !!" V případě této epizody Malých vražd Agathy Christie s názvem Nůž na krku, v níž se úplně naposled divák může setkat s komisařem Larosièrem a jeho přítelem Émilem Lampionem, protože jejich představitelé Duléry s Coluccim si z blíže neupřesněných příčin přáli s tímto projektem skončit, došlo také ke změně režiséra, Erica Woretha totiž kupodivu vystřídal naprosto neznámý Renaud Bertrand, který si s sebou zároveň přivedl scénáristu Thierryho Debrouxe, který naopak nahradil osvědčenou Sylvii Simon, která se zdála pevná v kramflecích především v dialozích !! Ty rozhodně tentokrát nejsou tak svěží ani vtipné, nicméně se tvůrci tento nedostatek snaží divákovi vynahradit spoustou, samozřejmě v rámci žánru, podařené akce a zároveň i atmosférou prken, která znamenají svět, komisař Larosièr, který na sebe prozradí, že se v mládí toužil stát hercem, dokonce "alternuje" jednoho ze zavražděných v roli slavného Cyrana !! Nicméně Larosièr si příliš klidu k naučení textu a nazkoušení role neužije, protože mrtvých přibývá, navíc se zcela nečekaně setkává se svou dcerou Juliette v podání mladinké a celkem talentované Alice Isaaz, která však otce příliš nerespektuje, a tak si nejen užije románek s jedním z herců, dokonce se stane terčem vyšinutého vraha, kterého však tentokrát jeden odhalí poměrně brzy, což mě na druhou stranu v rámci obvyklých nevěrohodných a překombinovaných finále celkem potěšilo !! Epizoda vycházející z románu lady Christie s názvem Lord Edgware umírá z roku 1933, kterou napsala, když s manželem pobývala v severním Iráku, se může znovu opřít o velmi vydařený soundtrack Stéphana Mouchy i slušnou kameru Bertranda Moulyho, celkově se však nejedná o nic převratného, humor místy vyznívá velmi křečovitě, zvláště tokání ředitele divadla směrem k Lampionovi mě naprosto iritovalo, a tak mi nezbývá než dodat, že pokud si spíše vyberete poirotovskou verzi původního románu s Davidem Suchetem a názvem Smrt lorda Edgwara, ta se totiž zdá být jasně lepší volbou, nebudete litovat !! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, proč to Frantíci natáčeli a nevím, proč si to dělám. Asi že je léto a nějakou neviděnou detektivku aby jeden pohledal... Každopádně po tomhle by se Agatha nejen v hrobě obrátila, ale vykopala se z něj a šla ztrestat tvůrce všechny do jednoho. Uvažuju nad poslední šancí pro komisaře Larosiera a toho jeho křehce vypadajícího Lampiona, i když za tím bude určitě jen únik z nudy a masochismus. ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty dva buď budete nenávidět nebo mít rád nic mezi tím. Já je mám ráda a tím pádem náhrada za Poirota i neobvyklé zpracování Agathy mi sedí. Chce to brát s nadhledem a přijmout určitou nadsázku. Pro ortodoxní vyznavače Anglického detektivního slohu to není. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama