Reklama

Reklama

Znaky

(seriál)
TV spot
Polsko, (2018–2020), 12 h 9 min (Minutáž: 44–47 min)

Hrají:

Andrzej Konopka, Michał Czernecki, Andrzej Mastalerz, Helena Sujecka, Piotr Trojan, Magdalena Żak, Robert Gulaczyk, Bianka Pilitowska, Alicja Pietruszka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Videa (1)

TV spot

Recenze (17)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Strašne ma vie naštvať, keď prvá séria naznačuje druhú takým spôsobom, že v nej zostane veľa nevypovedaných vecí. Fanatizmus v akomkoľvek zmysle - či už v náboženskom zmysle, alebo v predsavzatí je na hovno. Poliaci sa stále držia toho kresťanstva ako kliešť na triezvej nohe. Samé básničky, o ktorých si myslia, že nimi majú odpustené vraždy či iné násilie... Už mi s tým idú na nervy. Ale tie ich nadávky sú cool:)) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu uťali v tom "najlepšom" a tak dúfam, že zvyšných častí sa dočkám čoskoro. Inak naozaj skvele vystavaná kriminálka, ktorá naplno využíva svoj seriálový formát presne na to, na čo má..jednotlivé časti neslúžia ako "vata" pred finále,ktoré vás už niekedy ani nezaujíma, lebo už aj tak dávno viete ako to skončí, ale starostlivo budujú atmosféru, umožňujú spoznať postavy a súvislosti a vytvárajú tak komplexný celok, ktorý dokáže dokonale na niekoľko hodím vtiahnuť do deja. Skutočná lahôdka z neďalekého Poľska, ktorá stojí za čas a námahu. ()

Reklama

lineker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii jsem nenalezl téměř nic špatného z pohledu diváka, kterého baví krimi s trochou toho mysteriózna. Znaky jsou kriminálkou natočena v takovém stylu, který je českému divákovi blízký a povědomý. Menší policejní oddělení, nový náčelník, osazenstvo, které řeší nejen profesní problémy. Do toho ( pro Poláky tak oblíbené ) náboženské téma a jedna tajemná linka sahající do vzdálené minulosti. První série byla utnuta v tom nejlepším, ale po dvou dílech té druhé lze říci, že se na ni podařilo velmi dobře navázat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niečo ako poľská verzia Pustiny. Väčšina častí sa mi zdala taká priemerná, ale zas na druhej strane skoro každá z nich končí zaujímavo. Celkový dojem je veľmi dobrý. Dobrú atmosféru krininálneho zapadákova len niekedy kazí nevhodná hudba, moderná, až veselá, nehodiaca sa do deja. Inak je tu dobre ukázané, že podnikatelia kočnerovského typu nechýbajú anu u severných susedov. Prvou sériou sa ale nič nekončí, takže som zvedavý na pokračovanie. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně atmosférický krimi seroš. Je fuckt, že Poláci to umí a ten jejich náboženský fanatismus je taky jedinečný. Je zvláštní jak dvě sousední země můžou být, tak naprosto rozdílné v myšlení i ve víře. Jinak 1. série se trochu držela zpátky, ale dobrý a 2. série už měla jiné grády. Poněkud mě, ale štvalo, že tam spousta věcí zůstala nedořečená. Za to srážím 1*, jinak by to byla plná palba. Za mě 88% ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama