Reklama

Reklama

Hora

  • Izrael Ha'har
Trailer

Obsahy(1)

Ve snaze uniknout svým problémům doma se mladá ortodoxní židovská manželka a matka čtyř dětí zaplete s noční komunitou prostitutek a drogových dealerů za zdmi starobylého hřbitova na vrcholu jeruzalémské Olivové hory. Tzvia, mladá ortodoxní židovská manželka a matka čtyř dětí, žije na okraji židovského hřbitova na jeruzalémské Olivové hoře. Tzvia, která je přehlížena svým mužem Reuvenem, odmítajícím její sexuální návrhy, a plna soucitu s truchlícími přicházejícími na hřbitov, vede osamělý život. Jednou v noci se frustrovaná Tzvia vyřítí z domu a vyšplhá se na hroby posetou horu, kde narazí na prostitutku, která právě dokončuje obchod se svým zákazníkem. Jak se ukáže, hřbitov se v noci mění v tržiště s drogami a sexem. Rozrušená a fascinovaná Tzvia začne váhavě prozkoumávat drsnou komunitu, která se v noci shromažďuje na hřbitově kvůli svým nezákonným obchodům. Zatímco kolem probíhá nevázané hýření, Tzvia předčítá z knihy poezie nebo nosí pasákům doma připravené jídlo. Ve dne, kdy Tzvia nepřekračuje hranice normálnosti, však zůstává její svět i nadále ponurý, což ji nakonec přivede k závažnému rozhodnutí, které bude mít dalekosáhlé důsledky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Příběhem Hora příliš nezaujme, za to prostředím velmi. Olivová hora mnoho života nenabízí, stejně tak Tzvia žije život bez života a stejný pocit mám i z filmu, což je ovšem trochu škoda. Vlastně velmi stručný děj se táhne, styl vyprávění je meditativní a na mnoho otázek nenabízí příliš odpovědí. Proč se vlastně Reuven chová jak se chová? A proč Tzvia volí právě takovou podivnou společnost? Otázka nejzásadnější. Jako portrét jedné ortodoxní židovské rodiny, která navíc žije prakticky na hřbitově, je film nejsilnější. 60% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Malo to zaujímavú, až meditatívnu atmosféru, ale tiež tomu chýbal nejaký ucelenejší dejový oblúk. Celkový dojem je melancholický. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama