Reklama

Reklama

Mimo bublinu: Road trip s Alexandrou Pelosiovou

(TV film)
  • USA Outside the Bubble: On the Road with Alexandra Pelosi

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmová tvůrkyně Alexandra Pelosiová zkoumá 10 nejkontroverznějších otázek, kterým dnes čelí Američané. Krátké profily osvětlující jednotlivé problémy jsou protkány s odpověďmi světových vůdců, volených představitelů, známých osobností a široké škály občanů různých věkových skupin a postavení. (HBO Europe)

Recenze (5)

Georginek 

všechny recenze uživatele

Aneb, jak dalsi dil do skladanky, ktera me utvrzuje v tom, jak jsou Americani debilni..... Bohuzel tahle demence je videt uz i v EU a u nas to neni o nic lepsi. PS: Trump do prdele. ()

Reklama

gonzo 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle dokumenty a i přes svižné tempo jsem to nevydržel do konce. Nic moc dobrého si o Trumpovi nemyslím, ale nikdy jsem se nedivil, že jsou lidi, kteří ho volí a kteří k tomu mají i pádný důvod. Způsob, jak objevně to Pelosi prezentuje, mě iritoval. ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Rozhodne se nejedna o objektivni domument. Titulovana intelektualka nezkousla zvoleni Trumpa a odjela na Jih, aby to tem vidlakum dala sezrat, coz jde poznat jak z jejiho tonu, kdyz se snazi vyvracet argumenty delniku, tak z ucelovych zaberu, abych vsici videli, jak jsou jednodusi. Nejsem sice fanousek Trumpa, ale je obecne znamo, ze lide z nizkoprijmovych rodin voli kandidaty s jednoduchymi a primymi hesly, ktere slibuji chlapy pro vsechny. Jarmile z DolniHorni lhoty je globalni otepolovani k prdu, ale slysi na vyssi pridavky na deti. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bílá levicová liberálka z velkého města na (západním) pobřeží jede ukázat svým dvěma dětem do vnitrozemí a na jih USA, jak vypadají a přemýšlejí Američané mimo jejich sociální bublinu a sekundárně vypátrat, proč lidé volili a zvolili Donalda Trumpa a proč jsou Američané coby národ rozděleni zhruba na dvě poloviny a kde jsou kořeny oné politické segregace. Její cesta je v mnohém poučná i pro českého diváka, jelikož rozdělení národa tu v Česku rovněž důvěrně známe a na Pražském hradě sedí lokální Donald Trump, prezident té odstrčené a polozapomenuté poloviny národa žijící mimo Prahu a krajská města... Něco podobného udělala nedávno u nás investigativní novinářka Saša Uhlová v průlomové sérii článků Hrdinové kapitalistické práce, což do podoby dokumentárního filmu Hranice práce posléze převedla dokumentaristka Apolena Rychlíková. A já všem aktérkám za jejich záslužné konaní děkuji, neboť tohle je cesta, jak se pokusit tu obrovskou propast překlenout, když už ne přímo zasypat... Cesta, jak pochopit...pomoci... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama