Reklama

Reklama

Diego Maradona

  • Velká Británie Diego Maradona (více)
Trailer 3
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (192)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Velký Diego Armando Maradona a jeho život to je sám o sobě nejlepší scénář jaký kdy mohl být napsán o věčném tématu o vzestupu a pádu. Takže tady fakt stačilo rejžovi jen ty archivní záběry správně sestříhat a nechat do nich promlouvat Diegovi nejbližší a i jeho samotného aby z toho vznikl skvělej dokument. Jak pro ty, kdo tuto dobu zažili a pro něž byl tenkrát fotbalovým bohem, tak i pro ty, kdo se třeba ani o fotbal nezajímaj a vemou to jen jako zajímavou sondu do jedné komplikované lidské duše. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠICHNI POCHYBOVAČI TEĎ MUSELI VĚŘIT, ŽE JSEM NEJLEPŠÍ. BYL JSEM SÁM NAD VŠEMI OSTATNÍMI“… /// Režisér Asif Kapadia vyniká dokumentární tvorbou. Jeho doménou jsou zejména snímky, věnovaný známým osobnostem. Tenhle není výjimkou. Kdysi nejdražší fotbalista planety přestupuje do jednoho z nejchudších klubů na světě a začíná se příběh, kterej vymyslel sám Bůh… Dobový tiskový konference, rozhovory, šoty z utkání… Neapol z něho udělala vše, čím kdy byl. A zápas Argentina – Anglie z MS 1986 o něm řekl naprosto všechno! Možná je to zbytečně dlouhý, ale co naděláte, když máte 500 hodin záběrů z Diegova soukromýho archivu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dokázal jsem celý město oblíct do modrýho. 2.) Mým kámošem byl Giuliano z Forcella. 3.) Thx za titule "vasabi". /// PŘÍBĚH **** ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o hovězím klukovi ze slumu, který uměl pár let moc hezky čutat do meruny a lidi mu to strašně žrali. Tak trochu jsem čekal další nekriticky vyčpělou ódu na nedotknutelnou osobnost, ale nakonec se z toho vyloupl velmi koukatelný portrét amorálního pokrytce se slabou vůlí. Z biografického triptychu Senna-Amy-Diego Maradona je to kus nejslabší, o to více však poodkrývající lidské neřesti v celé své kráse i ohyzdnosti. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Kapadia je pre mňa kráľom dramaturgie, nie len že si vyberá dychvyrážajúce príbehy a osobnosti (čo je vždy len polovica úspechu) ale vie chytro a cieľovedomo postrihá nové a neokukané zábery a rozhovory s takou presne skonštruovanou emocionálnou linkou, že upúta divákovu pozornosť prinajmenšom rovnako ako kvalitný hraný film. A to mi futbal nemôže byť viacej ukradnutý. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělý dokument, který dá divákovi hodně odpovědí na to, proč věci v živote Maradony byly tak jak byly - pád z vrcholu na dno. Velká část je věnovaná nejpodstatnějším epizodám života Diega - Neapol, MS světa (slavná božská ruka), ale i život plný neřestí mimo stadion. Je možná škoda, že některým pasážím života tu nebylo věnováno mnoho prostoru - angažmá v Barceloně a dětství. Hold ustát tlak, kdy Vás všichni mají za poloboha není jen tak a slavný malý Argentinec za to zaplatil svého času docela vysokou daň - dá se říct, že se v různých malérech topil až do konce svého života - odpočívej v pokoji Diego...9/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Dokument obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Bývalý anglický brankář Peter Shilton řekl, že spolu s několika dalšími bývalými anglickými hráči odmítl pozvání k účasti na britské premiéře filmu, protože hráli šipky. (ČSFD)
  • V české verzi dokumentu je chybně uveden popisek „Juventus Turín - SSC Neapol“ k zápasu, ve kterém ale Diego Maradona a SSC Neapol prohráli 3:0 s Turín FC. (mjech)

Reklama

Reklama